Vissza

A Világbajnok szerb duó megkezdte a felzárkózást a mieinkhez

A szerbiai Bogdan Marojevic és Nikola Mitro alkotta duó a lisszaboni European Teqball Tour-on (február 25-27.) elért győzelmüknek köszönhetően felzárkózott a jelenleg Világranglista első Blázsovics ÁdámBányik Csaba kettős mögé. A két páros között kevesebb, mint 500 pont a különbség, így a magyar klasszisok vállán megnőtt a teher.

Marojevic a 4. helyre ugrott, a Románia színeiben induló Ilyés Szabolcs előtt, Mitro pedig a 3. helyen áll jelenleg. A top 10 többi képviselőjének pozíciójában nem történt változás, az amerikai Dennis Correia a 6., a székely Györgydeák Apor a 7., az amerikai Luca Pilic a 8., a francia Hugo Rabeux és Julien Grondin pedig egyaránt a 9. pozíciót foglalja el. A szerb Világbajnokok a márciusi párizsi World Series megnyerésével az élre ugorhatnának, így a motivációjuk megkérdőjelezhetetlen.

Vegyes páros kategóriában a Világbajnok Janicsek Zsanett és Bányik Csaba lisszaboni diadalukkal növelte előnyét a Világranglistán. Janicsekék ellenfelei, a 2021-es Teqball Világbajnokságon, valamint a portugál tornán is döntős brazil Lindoso de Ameida és Vania Moraes Da Cruz pedig továbbra is a 3. helyen áll.

Blázsovics Ádám a vegyes páros kategóriában is felkerült a legjobb 10 közé, így Janicsek, Bányik és Györgydeák mellett immáron ő is egyike azon sportolóknak, akik 3 kategóriában is a top 10-ben vannak.

A férfi és a női egyéni számokban nem történt változás, így Izsák Anna és Blázsovics Ádám révén Magyarország áll az élen. Mindeközben az amerikai Carolyn Greco és Margaret Osmundson is megőrizte világranglista 1. és 2. pozícióját a női páros kategóriában.