Vissza

Kialakult a 2022-es Teqball Világbajnokságra utazó magyar keret

A 2022-es Teqball Világbajnokság magyarországi kvalifikációjának 2. fordulójára szombaton került sor a Teqball székház két Dómjában.

Az első forduló dobogósai különösen nagy izgalommal készültek a mindent eldöntő alkalomra, hiszen a tét az indulási jog volt sportágunk legnívósabb nemzetközi versenyére, a világbajnokságra. A második fordulóra már kevesebb sportoló jelentkezett, hiszen a kijutási esélyek is csökkentek, azonban rendkívül izgalmas mérkőzésekre, kiélezett összecsapásokra számítottunk.

Végül az 5 kategória mindegyikében bajnokot avattunk és így a világbajnokságra utazó keret is kialakult.

Női egyéniben a Gliwicében világbajnoki címet szerző Izsák Anna (Puskás Akadémia) ismét kivívta az indulás jogát, miután mindkét fordulóban az élen végzett.

Női párosban a Janicsek Zsanett (Phoenix Teqball Academy SE) & Vasas Lea (Agroméra Teqball Academy) kettős vívta ki az indulás jogát. Janicsek és Vasas fél éve készülnek és indulnak együtt nemzetközi versenyeken, legutóbb a European Tour budapesti állomásán sikerült a dobogó 3. fokára állniuk.

A férfiaknál az egyéniben 3x-os világbajnok Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy SE) idén is bebizonyította, hogy szeretné továbbra is gyűjteni a világbajnoki címeket. Blázsovics mindkét fordulóban remekül teljesített és az első helyen végzett, aminek eredményeképp ismét képviselheti Magyarországot ezúttal Németországban, Nürnberg városában.

Férfi párosban óriási küzdelmeknek lehettünk szemtanúi, de leginkább a Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy SE) & Bakó Ádám (Steqerz) és Bányik Csaba & Katz Balázs (Phoenix Teqball Academy SE) kettős összecsapása zajlott forró hangulatban. A kvalifikáció 1. fordulójában Bakóék hozták el a győzelmet a döntő szettben, így Bányikék revansra készültek. Az összecsapást Blázsovics és Bakó, a júniusi nápolyi tornán először együtt induló duó nyerte 2:0-ra, akik elképesztő akaratról és küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, hiszen mindkét szettben Bányikék vezettek végig, azonban az utolsó pillanatban képesek voltak kétszer is fordítani és így megnyerni mindkét szettet.

A vegyes páros kategória döntő összecsapása szintén hatalmas feszültségek közepette zajlott, hiszen a tavaly világbajnoki címet szerző Bányik Csaba és Janicsek Zsanett (Phoenix Teqball Academy SE) pontosan tudta, hogy ezen a fordulón számukra az abszolút győzelem lehetséges, ha szeretnének ott lenni az előttünk álló világbajnokságon. Ezzel a tudattal álltak asztalhoz Bakó Ádámmal és Vasas Leával szemben, akik az első fordulóban tudtak győzedelmeskedni felettük. Az első szettet óriási csatában sikerült megnyernie a világbajnok kettősnek, azonban a második szettben Bakóék olyan formát mutattak, amire nem volt ellenszer. Habár a döntő szettet megnyerték Bányikék az esélyük végleg elúszott, amikor a Bakó & Vasas duó a Katz & Kota kettőst is maga mögé utasította.

Bakó Ádám és Vasas Lea az elmúlt időszakban sorozatban többször is a dobogó legfelső fokán állhatott a nemzetközi porondon, így méltán érdemelték ki a világbajnoki szereplést.

A 2022-es Teqball Világbajnokság magyar kerete:

  • Női egyéni: Izsák Anna (Puskás Akadémia)
  • Férfi egyéni: Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy SE)
  • Női páros: Janicsek Zsanett (Phoenix Teqball Academy SE) & Vasas Lea (Agroméra Teqball Academy)
  • Férfi páros: Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy SE) & Bakó Ádám (Steqerz)
  • Vegyes páros: Bakó Ádám (Steqerz) és Vasas Lea (Agroméra Teqball Academy)