Vissza

JANICSEK ZSANETT ÉS BÁNYIK CSABA A VILÁG TETEJÉN

Szombaton a címvédő Blázsovics Ádám és Bányik Csaba kettős kora délután találkozott a szerb Nikola Mitro & Bogdan Marojevic duóval. A tét nem volt kisebb, mint a világbajnoki döntőbe kerülés. A szerbek az 1. szettben gyakorlatilag esélyt sem hagytak a címvédőknek, ám a 2. szettben Bányikék elővették az ász szervákat és a különböző támadó variációkat, aminek köszönhetően sikerült 12:8-ra győzniük. A döntő szettben a mieink kezdtek határozottabban, de agresszív játékuk ellen ezúttal nem találtunk ellenszert, így a fiúk a bronzért játszhattak a késő délutáni órákban

A bronzmérkőzésen világelsőink magabiztos játékot mutatva 2:0-ra tudtak nyerni a brazil, Rodrigo Bento Medeiros & Matheus Ferraz duóval szemben.

Az elődöntőben a hölgyeknél a Vasas & Izsák kettős a brazil favorit párossal szemben 2:0-ra alulmaradt, így szintén a bronzért játszhattak a romániai székely lányokkal, Barabási Kingával és Dakó Katalinnal. A kisdöntő 1. szettjében 12:10-re kikaptunk, majd a másodikban 11:12-re visszahoztuk magunkat a mérkőzésbe. A döntő szettben azonban nem sikerültek akcióink, így a 4. helyen zártuk a Világbajnokságot.

A teqball világának legszínesebb számában a vegyes páros kategóriában is nehéz elődöntő elé néztek Janicsek Zsanették. Az amerikai vegyes duó nem adta magát könnyen, olyannyira hogy a 2. szettet el is rabolták tőlünk 12:11-re. A 3. szettben viszont tempót váltottunk és bebizonyítottuk, hogy miért jöttünk erre a Világbajnokságra (8:12).

A döntőben, 2019-hez hasonlóan ismét egy brazil csapattal csaptak össze Bányik Csabáék. A Leonardo Lindoso & Vania Moraes duó hasonló elemekkel tarkította játékát, mint a Világbajnok Natalia Guitler & Marcos Vieira kettős. Éles fejeseik megnehezítették a mieink dolgát, ám ahogy az elődöntőben úgy itt is hamar megmutattuk, hogy ezt a világbajnoki címet nem vehetik el tőlünk. Janicsek Zsanett és Bányik Csaba 2:0-ra megnyerte a döntőt s a világranglista vezető pozíció mellé begyűjtötték a hiányzó világbajnoki címet is.