Vissza

Európa Játékok: a magyar teqball-válogatott tegnap letette az Európa Játékok esküjét

Népes, 180 tagú magyar küldöttség utazik a június 21-én kezdődő krakkói Európai Játékokra, amely előtt a Testnevelési Egyetemen tettek fogadalmat sportolóink, többek között a magyar teqball-válogatott tagjai is.

undefined

Ünnepélyes keretek között tettek esküt egy héttel a krakkói Európai Játékok előtt a magyar sportolók szerda délután a Testnevelési Egyetem Athén termében. A népes küldöttség tagjai még úgy is nehezen fértek fel a színpadra, hogy edzőtáborok és válogatóversenyek miatt sokan igazoltan hiányoztak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Gyulay Zsolt pedig térdműtétje okán nem tudott részt venni a fogadalomtételen, de Lengyelországban már ott lesz a csapattal.

A MOB főtitkára, Fábián László szerint az elegáns formaruha a sportolói egységet jelképezi, a multisportesemények azért is különlegesek, mert ilyenkor a különböző sportágak képviselői egy nagy csapatot alkotnak. A sportvezető elmondta, az Európai Játékok elérte azt a sportszakmai értéket, amiért létrehozták, az esemény szinte minden olimpiai sportágban része a párizsi kvalifikációnak.

Magyarország sportért felelős államtitkára, Schmidt Ádám a hatszoros olimpiai bajnok kardvívót, Kárpáti Rudolfot idézte: Akik valaha is reflektorfényben álltak, akik most ott állnak, és akik ezután állnak oda, tudni fogják, hogy érdemes, mert a dicsőség bizony jó dolog.”

undefined

„Korábbi kiváló eredményeink is bizonyítják, hogy sportnemzet vagyunk – hangsúlyozta köszöntőjében Schmidt Ádám. – Izgalmas megméretés vár Lengyelországban versenyzőinkre. A magyar indulók már azt is győzelemként könyvelhetik el, hogy végigcsinálták a felkészülést, és viselhetik a címeres melegítőt, amely amellett, hogy elvárásokkal jár, erőt is ad nekik. Szeretnénk, ha a sportolóink példaképként arra ösztönöznék a gyerekeket, hogy a rendszeres testmozgás életük része legyen, és higgyenek benne, hogy érdemes küzdeni az álmaikért, céljaikért.”  

Az eskütétel előtt felcsendült a Queen örök érvényű dala, a We Are the Champions, majd a MOB sajtófőnöke, a Nemzeti Sport korábbi rovatvezetője, Tóth Anita színpadra szólította a sportolókat. A fogadalom szövegét háromszoros olimpiai bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron, valamint Eb-bronzérmes tekvandósunk, Patakfalvy Luca olvasta fel.

Az Európai Játékokat június 21. és július 2. között rendezik Krakkóban és a környező Malopolska régióban. Az eseményen 29 sportágban 7300 versenyző indul, a magyar színeket 180 sportoló képviseli. Teqballban 21 ország, 69 játékosa méri össze tudását 5 kategóriában.

A magyar teqball-válogatott programja: 

  • Június 28. Női egyéni kategória (döntőkig),
  • Június 29. Férfi egyéni kategória (döntőkig),
  • Június 30. Vegyes páros kategória (döntőkig),
  • Július 1. Női és férfi páros kategóriák (döntőkig).

Kövessétek Facebook és Instagram oldalainkat is friss információkért!

Forrás: NSO / Képek: MOB-Média/Szalmás Péter 

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /