Vissza

Európa-bajnok és Európa Játékok győztes a Vasas Lea & Katz Balázs kettős

Vegyes párosunk szenzációs teljesítménnyel, veretlenül állhatott a dobogó legfelső fokára, ezzel megszerezve hazánk első érmét az eseményen. 

undefined

Friss vegyes párosunk is asztalhoz állt Krakkóban június 30-án. Vasas Lea és Katz Balázs óriási lendülettel kezdett, melynek eredményeként csoportjuk élén végeztek. Az egyenes kieséses szakasz első meccsét Szlovákia válogatottjával vívták és gyakorlatilag esélyt sem hagyva 12:2 és 12:3-ra győzedelmeskedtek a Zustakova/Rodman kettős felett. 

Az elődöntőben a csehek következtek, akik híresek lábteniszes stílusokról, ám ezúttal ők sem tudtak megálljt parancsolni Balázsnak és Leának, sima 2:0 Magyarországnak. Ekkor már kiderült, hogy biztosan éremért, sőt a legfényesebb éremért játszhatunk. 

undefined

A döntőt a szerb Maja Umicevic és Nikola Mitro ellen kellett megvívnia a mieinknek. A szerb kettős egy igen összeszokott duó, minden nemzetközi versenyen együtt indulnak már évek óta, világbajnoki bronzérmesek is lettek a 2019-es budapesti Vb-n és több dobogós helyezésük is van a nemzetközi porondon. Lea és Balázs azonban a krakkói Európa Játékokon nem tudott hibázni és 100%-os teljesítménnyel megnyerte az egész tornát, ezzel megszerezve hazánk első aranyérmét a multisport eseményen.53014992598_b80c4742f7_k.webp

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /

Fotók: Teqball / MOB_Média: Szalmás Péter