Vissza

Eldőlt kik képviselik hazánkat a 2021-es Teqball Világbajnokságon

A múlt hétvége (06. 26-27) kiemelt fontossággal bírt, hiszen az Infinity Teqball szervezésében megrendezésre került a Hungarian Challenger Series (= világbajnoki kvalifikációs bajnokság) 4. és egyben utolsó állomása.

A rangos hazai tornát a szervezők a korábbi 3 fordulótól eltérően homokon bonyolították le Balatonfüreden, a Kisfaludy Strandon.

Az egyéni szám a Phoenix Teqball Academy két világbajnoka között dőlt el s ezúttal Bányik Csaba került ki győztesen a mérkőzésből. Ezzel eldőlt, hogy a tornán második helyezést elérő Blázsovics Ádám fogja képviselni Magyarországot az egyéni számban. A bronzmeccset a szervező klub kiváló játékosa, Kovácsfi Barna és szintén a Phoenix-ből Katz Balázs vívta s utóbbi tudott kikerülni győztesen az összecsapásból.

A páros kategória a Világbajnok duó és tanítványaik a Velkey / Murvai kettős összecsapását eredményezte a döntőben. A Bányik / Blázsovics kettős az előző három fordulót követően ezt az állomást is hiba nélkül teljesített, így megérdemelten vehetnek majd részt a 2021-es VB-n.

A torna talán legfontosabb száma a vegyes páros volt, hiszen ebben a kategóriában a mezőnyből 3 párosnak is volt még esélye kijutni a VB-re. A BP Teqers duója (Vasas Lea és Bakó Ádám) és a Phoenix két párosa (Janicsek Zsanett és Bányik Csaba / Kota Gabriella és Blázsovics Ádám) is jó esélyekkel indult.

A döntő mérkőzést a BP Teqers kiválóságai és a világbajnoki ezüstérmes Phenix-es duó játszotta. Bányik Csaba és Janicsek Zsanett meggyőző játékkal, 2:0 arányban hozták a találkozót, így ők örülhettek a kijutásnak.