Vissza

Egy arany, egy ezüst és egy bronz a termés Bangkokban

Három érmet szerzett a magyar válogatott a teqball-világbajnokságon. A Bangkokban megrendezett világversenyen a Bányik Csaba, Katz Balázs duó világbajnok lett. Bányik Ács Krisztinával vegyespárosban is dobogós lett, miután harmadikként zárt ebben a kategóriában. A harmadik világbajnoki érmet Péchy Petra és Vicsek Nóra gyűjtötte be a női párosok versenyében.

undefined

A világbajnokság zázónapján a magyarok közül először a női páros elődöntőzött. Péchy Petra és Vicsek Nóra nagy csatában 2-1-re nyert a brazil Vania Moraes Da Cruz és Ester Viana Mendes ellen, ezzel bejutott a fináléba, ahol a thaiföldi Suphawadi Wongkhamchan, Jutatip Kuntatong párossal néztek farkasszemet. A hazai környezetben játszó duó végül 2-0-ra nyerte a kategória utolsó meccsét. (12-8; 12-6)

undefined

A Bányik Csaba, Katz Balázs férfi páros a hazaiak kedvenceivel csaptak össze az elődöntőben, végül a mieink 2-0-lal léptek túl a Phakpong Dejaroen, Boonkoom Tipwon egységen. Ebben a kategóriában magyar-brazil döntő volt, mivel a dél-amerikaiak némi meglepetésre legyőzték a szerbeket az elődöntőben. A mieink a Rodrigo Bento Medeiros, Matheus Ferraz kettős elleni vb-döntőt 2-0-ra megnyerve (12-4; 12-7), megszerezték a világbajnoki trófeát.

undefined

Bányik Ács Krisztinával elvesztette az elődöntőt a thai Suphawadi Wongkhamchan, Phakpong Dejaroen duóval szemben, így a bronzmeccsen a lengyel Alicja Bartnicka, Marek Pokwap ellen bizonyíthatott. Ez sikerült is, hiszen a 2-1-es (12-5; 8-12; 12-2) sikerrel felállhattak a dobogó harmadik fokára.

undefined

A két egyéni magyar induló a negyeddöntőig jutott, ahol nem sikerült nyernie. A háromszoros világbajnok Blázsovics Ádám, és a kétszeres vb-aranyérmes Janicsek Zsanett a világbajnokságok történetében először távozott érem nélkül.

undefined

undefined

A hungarikumnak számító magyar fejlesztésű sportág első Európán kívüli  világbajnokságán 61 ország 214 teqballosa indult.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Bányász Árpád /  

Fotók: Teqball-Média