Vissza

WCH’23 Team Hungary #Inside - Ács Krisztina & Bányik Csaba

A magyar válogatottban Ács Krisztina és Bányik Csaba alkotja a vegyespárost. Viszonylag friss duónak számítanak, a kettejük közti összhang azonban kivételes. 

Az idén tavasszal összeállt duó tartalmas és igazán eredményes éven van túl, amelynek a megkoronázása lehetne egy világbajnoki cím Bangkokban.

undefined

Abszolút győztesként kvalifikáltátok magatokat a bangkoki világbajnokságra, ráadásul az aktuális világbajnokokat utasítottátok magatok mögé. Hogyan értékelnétek a három fordulón nyújtott teljesítményeteket? Mire számítottatok előzetesen?

Bányik Csaba: Talán a vb-részvételre potenciálisan ebből a kategóriából reménykedtek a legtöbben a nevezők. Ahogy sok másik, úgy erre a kategóriára is igaz, hogy szinte nehezebb kijutni a világbajnokságra mint megnyerni azt.

Kevesebb, mint egy éve játszotok együtt. Ez idő alatt hogyan sikerült összehangolni a játékotokat?

Ács Krisztina: Szerencsére hamar rá éreztünk, hogy mi is a mi taktikánk és erősségünk így egyből több sikerrel indítottuk a közös munkát. Ebben biztos közrejátszik, hogy mind a ketten az azonos nemű párosunkban is hasonló taktikával játszunk, mint együtt vegyes párosban.

Néhány csapattársatokkal ellentétben nektek nem kellett izgulnotok a budapesti fordulón, hiszen korábban eldőlt, hogy ti utaztok. Mit jelentett nektek a pillanat, amikor eldőlt, hogy ti képviselitek hazánkat vegyes páros kategóriában?

B. Cs.: Ennyire nem gondoljuk, hogy ez egy pillanatra vezethető lenne vissza, ugyanis filmbe nem illően akkor tudtuk meg, hogy kijutottunk, amikor közzétette a Magyar Teqball Szövetség a 3. kvalifikáció névsorát. Ezzel ellentétben talán a 2. kvalifikációs verseny utáni győzelem volt talán számunkra az igazi kvalifikációs pillanat.

undefined

Motivációt vagy nyomást jelent számodra Kriszti, hogy egy kétszeres világbajnok és Európa-bajnok a párod?

 Á. K.: Örülök, hogy Csabi a vegyes párom nagyszerű támadó játékos. Jól működünk együtt, reméljük hogy legjobb tudásunk szerint fogunk tudni az egész világbajnokság alatt teljesíteni.

Az idei vegyes páros kategória rendkívül erősnek bizonyult a nemzetközi tornákat látva. Milyen érzésekkel utaztok ki Thaiföldre? Mire számítotok?

B. Cs.: A legtöbb ellenfelet ismerjük és talán ebben a kategóriában van a legtöbb potenciális érem esélyes. Egyedül a thai páros ellen nem játszottunk még együtt, de véleményünk szerint ellenük is megfelelően fel tudtunk készülni.

Hogyan értékelnétek a felkészüléseteket? Gyakorlatilag a télből a nyárba utaztok… Fel lehet készülni a thai körülményekre?

Á. K.: Többször játszottunk már együtt európán túli helyszíneken, változatos körülmények között, úgyhogy ezzel nem lehet probléma.

undefined

Mit gondoltok a házigazdákról? Egy teljesen más kultúrát képviselnek, amely játékukban is megmutatkozik…

Á. K.: Igen a fő ellenfeleinknek őket tartjuk. Sokban fog múlni a szereplésük azon, hogy hogyan tudják majd elviselni a hazai pálya terhét.

Idén Csabi ráadásul te vagy az egyetlen játékos, aki a magyar delegációból két kategóriában is asztalhoz áll. Azt tudjuk, hogy páros specialista vagy de nem okoz ez számodra nehézséget?

B. Cs.: Jobban szeretek mindig két kategóriában versenyezni mint egyben, mert ez mind a két kategóriára pozitívan hat ki. A taktika pedig hasonló akkor is, ha Krisztivel és akkor is, ha Balázzsal játszom.

Szerintetek ki fogja a legnagyobb meglepetést okozni az idei világbajnokságon? Melyik kategóriát és milyen nemzet képviselőjét/képviselőit neveznétek meg?

Á. K.: A lengyelek szerintem vagy férfi párosban, vagy vegyes párosban el fognak hozni egy érmet. Ez messze van a papírformától, de szerintünk ők szólhatnak bele ebben a két kategóriában meglepetésként az érmek alakulásába.

undefined

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók:

  • Freschli József  
  • Tóth Imre