Vissza

Világbajnok női duónk immáron Európa-bajnok is

Az Európa Játékok utolsó versenynapján Janicsek Zsanett és Vasas Lea megszerezte hazánk 2. aranyérmét.

Világbajnokaink hasonlóan a korábbi válogatott társaikhoz szintén csoportjuk élén végeztek, hibátlan teljesítménnyel. Az legjobb 8-ban azok a dánok következtek, akik közül a páros egyik tagja legyőzte pár nappal korábban Zsanit, így a lányok egy jó meccsre számítottak. A lányok könnyedén 12:7 és 12:3 szettarányokkal jutottak be az elődöntőbe. 

undefined

A döntőbe jutásért folyó mérkőzésen a hazai Bartnicka/Kaminska kettőst kellett maga mögé utasítania Zsaninak és Leának és ezt meg is tették, újabb 2:0 és újabb esély az aranyéremre. 

undefined

A döntőben a már jól ismert Románia színeiben versenyző marosvásárhelyi duóval, Barabási Kingával (, aki korábban megnyerte a női egyéni kategóriát) és Dakó Katalinnal néztek szembe lányaink. Remekül kezdtünk és győztesen pihenhettünk rá a második szettre, ahol azonban magára talált a marosvásárhelyi kettős és 12:9-el le tudták zárni a szettet, így a döntő szettre készülhettünk. Mindkét oldalon hatalmas erőket mozgosítottak a játékosok, azonban Zsani és Lea megmutatta, hogy mire is képes egy kontinentális viadalon és 12:8-cal lezárták a meccset, ezzel megszerezve Magyarország második aranyérmét. 

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /

Fotók: Teqball