Vissza

Válogatott: Az első összetartás videó elemzéssel és erőnlét monitorozással zajlott

November 2-án a Teqball székház fogadta a 2022-es Teqball Világbajnokságra készülő magyar válogatottat. Az első válogatott program során délután 16 órától a sportolókat egy erőnléti edző mérte fel játék közben és statikus testhelyzetekben végzett feladatok során.

A nap további része videóelemzéssel zajlott, ahol a cél az volt, hogy felkészüljenek sportolóink az ellenfeleikből, akikkel majd szembe kell nézniük a Világbajnokságon.

Elsőként a férfi páros kategória elemzésére került sor. Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy) és Bakó Ádám (Steqerz)  fogja majd Magyarországot képviselni a kategóriában miután a magyarországi selejtező mindkét fordulójában a legjobbnak bizonyultak. A két Ádámnak várhatóan a lengyelek, a román színekben versenyző székelyek és a szerb világbajnokok fogják megnehezíteni leginkább a dolgát, így olyan összecsapásokat nézhettek vissza, ahol a felsorolt válogatottak játszottak.

A sort a vegyes páros kategória követte, ahol Bakó Ádám és Vasas Lea (Agroméra Teqball Academy) nyerte el a világbajnoki indulási jogot. Leáéknak a brazil (Leo Lindoso & Vania Moraes Da Cruz) és a francia kettősre (Hugo Rabeux & Amelie Julian) kell majd jobban odafigyelniük.

A sort a női páros kategóriával zárta a csapat, ahol Janicsek Zsanett és Vasas Lea sikerével zárult a 2 selejtező. Zsaninak és Leának a brazil világbajnoki duó, a Natalia Guitler & Rafaella Fontes és az ezüstérmes amerikai Carolyn Greco & Margaret Osmundson kettős játékából kell készülnie leginkább.

Az videózást egy újabb alkalommal folytatja majd a válogatott, ahol a férfi egyéni (Blázsovics Ádámmal) és a női egyéni (Izsák Annával) kerül majd előtérbe, de a korábbi 3 kategória elemzése is folytatódik.