Vissza

SZENZÁCIÓ: MIND AZ 5 KATEGÓRIÁBAN VILÁGBAJNOKI ELŐDÖNTŐT JÁTSZANAK JÁTÉKOSAINK

A magyar játékosok fergeteges szerepléssel mutatkoztak be a 2021-es lengyelországi Teqball Világbajnokság első három napján.

Női egyéniben Izsák Anna csoportelsőként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol a francia Amélie Julian várta, akit 2:0-ra tudott legyőzni. Az elődöntőben Annának Carolyne Greco-val (USA), a torna egyik favoritjával kell szembe néznie.

A férfi egyéni kategóriát hasonló eredménnyel zárta a címvédő Blázsovics Ádám, aki csoportját szintén 100%-os teljesítménnyel zárta. Ádám a legjobb 16-ban a kameruni bajnokkal, Gregory Dylan Tchami Djomaha-val találkozott (2:0), majd a tunéziai Yassine Sahli-t (2:0) győzte le s így várta az elődöntőt, amit a lengyelek bajnokával, Adrian Duszak-kal kell lejátszania.

Női duónk, a Vasas Lea & Izsák Anna összeállítás csoport másodikként zárt, miután az amerikai Carolyne Greco & Margaret Osmundson kettőstől szenvedett el vereséget (0:2). A negyeddöntőben a mieink a francia és Lea Hoffmann & Amélie Julian duót utasították maguk mögé (2:0), így kerültek be az elődöntőbe, ahol a brazil, vegyes párosban Világbajnok Natalia Guitler és párja Rafaella Fontes várja majd őket.

Világbajnokaink, Bányik Csaba és Blázsovics Ádám hibátlanul vették a csoportmeccseket. A legjobb 16 között a belga válogatottat, Jonathan Coquelle & Maxime Genine (2:0), a negyeddöntőben pedig az ukrán Dmytro Masalov & Oleh Usychenko kettőst győzték le (2:0). Sajnálatos módon a szerb kettős Világranglistán való jelentős visszaesésének következményeként, valamint egy kedvezőtlen sorsolást eredményeképp az elődöntőben kell találkozni a két világklasszis duónak.

Világbajnoki ezüstérmeseink, Janicsek Zsanett és Bányik Csaba hatalmas hévvel vette csoportját s annak élén végezve a negyeddöntőben revansot vehettek a szerb Nikola Mitro & Maja Umicevic duótól a Chelm-ben elszenvedett vereségért (2:0). Zsanették az elődöntőben az amerikai Luka Pilic & Margaret Osmundson duóval fognak megmérkőzni.