Vissza

IZSÁK ANNA ÉS BLÁZSOVICS ÁDÁM IS VILÁGBAJNOK GLIWICÉBEN

A szombati nap (12.11) legnagyobb izgalmait az egyéni számok elődöntői hozták. Izsák Anna a Világbajnokság egyik legnagyobb favoritjával, az amerikai Carolyne Greco-val találkozott a női kategória elődöntőjében, a világbajnoki döntő előszobájában. A két versenyző remek formát mutatott az egész tornán, így egy igazán izgalmas mérkőzésre számíthattunk.

Az 1. szettben az amerikai kapta el jobban a fonalat és 12:10-re meg is nyerte azt. A 2. szettben Annának megérkeztek az ász értékű szervái és a rendkívül kellemetlen csapásai, amivel az amerikai lány nem tudott mit kezdeni s a szettet Anna hozta el 12:8-ra. A döntő szettben fej-fej mellett haladt a két versenyző, ám Anna összeszedte minden maradék erejét és 14:12-re legyőzte ellenfelét s ezzel készülhetett a teqball történelem során először megrendezésre kerülő női világbajnoki döntőre. 

A döntőben Anna ellenfele a lengyelek versenyzője, Paulina Lezak volt, aki az elődöntőben az esélyesebbnek tartott brazil Natalia Guitler felett aratott diadalt. Anna magabiztosan játszva 2:0-ra (12:8, 12:7) győzte le a hazai pályán szereplő ellenfelét, így ő lett a történelem első női teqball Világbajnoka.

A férfiak elődöntőjében Blázsovics Ádám a szintén hazai színeket képviselő Adrian Duszak-kal mérkőzött meg a világbajnoki döntőért. Ádám végig dominált a találkozón, többször mutatott be ász értékű szervákat és bomba erős jobbos és balos lecsapásokat, melyekkel a lengyel srác nem tudott megbirkózni. A találkozó 12:5. 12:8 arányban dőlt el Ádám javára.

A világbajnoki döntőbe a torna nagy meglepetésére a francia Julien Grondin került be, aki korábban a FITEQ Világranglista éllovas, 21 éves Györgydeák Aport győzte le 2:0-ra a másik ág elődöntőjében. A világbajnoki döntő rendkívül izgalmasra sikerült, hiszen döntő szettben dőlt el, hogy a címvédő Blázsovics Ádám koronázza meg eddigi világbajnoki szerepléseit vagy a franciák bajnoka lesz az, aki a világ élére kerül.

Mindannyiunk örömére a 2x-es egyéni Világbajnokunk Blázsovics Ádám dominált végig a 3. szettben (12:6), így 2017, majd 2019 után 2021-ben is ő emelhette fel a bajnoknak járó trófeát.