Vissza

Csereklye Blázsovics elleni meglepetésgyőzelme őrlángon tartja a kvalifikációs bajnokságot

Csereklye Martin (Infinity Teqball) lenyűgöző teljesítményétől visszhangzik a magyar teqball. A világranglista 30. helyezett játékos olyan elképesztő formában volt a Hungarian Challenger Series 3. fordulóján, hogy az egyéni szám favoritja, Blázsovics Ádám felett a torna döntőjében két szettes győzelmet aratott.

Míg Blázsovics stabil korábbi szereplései miatt az élen jár a 2021-es Teqball Világbajnokságra való kijutást illetően, Csereklye emlékezetes győzelme azt mutatja, hogy a kvalifikációs bajnokság kimenetele még tartogathat meglepetéseket a negyedik és egyben az utolsó fordulóban is.

Blázsovics végig arra törekedett, hogy megszerezze második győzelmét a Nemzeti Challenger sorozaton, s a csoportkörökön szett veszteség nélkül jutott tovább. Hasonló könnyedséggel vette az egyenes kieséses szakaszt is, ahol Forgács Bence (BP Teqers) ellen 2:0 (12:8, 12:1) arányban győzött, majd az elődöntőben partnerével, Bányik Csabával szemben aratott 2:0-s (12:7, 12:6) győzelmet.

Ehhez képest Csereklye döntőig vezető útja minden volt, csak kényelmes nem. A nyolcaddöntőben elő kellett venni acélidegeit, hogy 2:1-re (9:12, 12:11, 12:10) legyőzze a Phoenix Teqball Academy fiatal tehetségét, Katz Balázst egy szemkápráztató összecsapásban. Az elődöntőben csapattársa, Bene Zsombor ellen egy újabb három szettes thriller-t élhetett át, hogy találkozhasson a végső megmérettetésen az egyéni szám kétszeres Világbajnokával, Blázsovics Ádámmal.

A 2021-es év legmeglepőbb eredménye, és Csereklye Martin karrierjének legjobb teljesítményét nyújtotta azzal, hogy 2:0-ás (12:8, 12:10) győzelemmel vihette haza a bajnoki címet.

Párosban Bányik és Blázsovics bebiztosította harmadik egymást követő Hungarian Challenger Series győzelmét, miután 2:1-es (10:12, 12:6, 12:5) győzelmet arattak Bakó Ádám és Fördős Soma (BP Teqers) felett.

Ezzel a győzelemmel a világelső páros, és az egyéni szám regnáló Világbajnoka úgy tűnik kvalifikálták magukat a 2021-es Teqball Világbajnokságra, így a többi nemzeti válogatottnak őket kell majd legyőznie.

Bányik Csaba, oldalán Janicsek Zsanettel lenyűgöző teljesítményüknek köszönhetően másodszor térhettek haza aranyéremmel a tornáról, miután a döntőben jobbnak bizonyultak Bakóéknál.