Vissza

Blázsovics Ádám világbajnoki bronzérmes férfi egyéniben

Blázsovics Ádám világbajnoki bronzérmet szerzett férfi egyéni kategóriában a 2022-es teqball világbajnokság 2. versenynapján

Ádám az egyéni kategóriát világranglista helyezése miatt kiemelést követően a legjobb 16 között kezdte meg. Egy cseh fiatalemberrel, Matej Kubovy-val szemben győzedelmeskedett, majd a franciák kiválóságát, Hugo Rabeux-ot hagyta hátra egy küzdelmes, 3 szettes összecsapásban.

Ezután következett az elődöntő a lengyelek bajnokával, Adrian Duszak-kal, akivel Ádám a 2019-es világbajnokságon döntőzött és lett második alkalommal világbajnoka a számnak. Az első szettet remek támadó játékkal nyerte játékosunk, azonban a 2. szettet a lengyel egy 4:0-s sorozattal kezdte és a meccs hátralévő részében is tartotta a dominanciát, így 12:4-re győzött. A döntő szettben sajnos szintén a lengyel kapta el jobban a fonalat, így 3x-os egyéni világbajnokunk ezúttal nem kapta meg a lehetőséget arra, hogy megszerezze 4. egyéni vb címét.

undefined

A bronzmeccsen Blázsovics Ádámtól, sportágunk legsikeresebb versenyzőjétől egy olyan 2 szettes győzelmet láthattunk, amire mindannyian örömmel fogunk visszagondolni, még akkor is, ha ez a mérkőzés idén nem a világbajnoki döntő volt.

undefined

Természetesen a világbajnokság folytatódik számára a páros kategóriával, ahol Bakó Ádámmal az oldalán szintén a döntőbe kerülésért fognak küzdeni.

Gratulálunk Ádám és sok sikert kívánunk a páros számhoz!