Vissza

Bányik Csaba a 4. helyen zárta a férfi egyéni kategóriát az Európa Játékokon

Janicsek Zsanett után Bányik Csabának sem sikerült az éremszerzés az egyéni kategóriában a 3. Európa Játékokon

undefined

Bányik Csabi is ígéretesen indított férfi egyéniben, gond nélkül vette a csoportkört, majd a legjobb 8 között a szerb Bogdan Marojevic kissé megnehezítette a dolgát, ám végül sikerült a 3. szettben lezárni a meccset. 

Az elődöntőben a hazai favorit és a kategória kétszeres világbajnoki ezüstérmese Adrian Duszak következett, akit Csabi a budapesti Teqball Tour döntőjében sikeresen legyőzött a tavalyi évben, azóta viszont még nem találkoztak. Sajnos ezúttal a lengyel hatalmas fokozatra kapcsolt, a lengyel közösség is minden erejével buzdította, aminek ereményeként 2:0-ra győzedelmeskedni tudott Csabi felett. 

undefined

A bronzmeccsen a francia Hugo Rabeux-val kellett összecsapnia, aki korábban a jelenlegi világelsőt, Györgydeák Aport izzasztotta meg egy 3 szettes mérkőzésen, amit végül elvesztett. Bányik Csaba mindent megpróbált azonban ezen a napon nem járt szerencsével és francia ellenfele állhatott fel a dobogó legalsó fokára, így az egyéni kategória számunkra érmes nélkül ért véget, azonban menni kell tovább, hiszen Csabiért még a férfi páros kategóriában ismét szoríthatunk július 1-én. 

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /

Fotók:Teqball