Vissza

Párosaink tovább szárnyalhatnak, de Blázsovics Ádám és Janicsek Zsanett számára véget ért a világbajnokság

A november 29 - december 3. között zajló bangkoki világbajnokság harmadik napja rendkívül sűrű programmal zajlott.

Miután az első két napot sikeresen vette a válogatott valamennyi tagja, így a mai napon minden kategória képviselői asztalhoz álltak. 

Férfi egyéni kategóriánk képviselője, Blázsovics Ádám mérkőzött meg a 8-ba jutásért a bolgár Stoycho Zhekov ellen, akit a már a reggeli órákban jelentkező rendkívüli hőség és a pályára tűző nap ellenére is gond nélkül legyőzött. 

undefined

Ismerve a világbajnokság élmezőnyét sejteni lehetett, hogy az elődöntőért folyó küzdelemben a franciák kiválósága, Hugo Rabeux is hasonló könnyedséggel jut túl ellenfelén a 16-ban, így vele kell majd megmérkőznie Ádámnak. A papírforma bejött és a tavalyi világbajnoksághoz hasonlóan magyar-francia negyeddöntő következett. 

A mérkőzés helyi idő szerint 12.55-től kezdődött, a legnagyobb hőségben, közel 80 %-os páratartalom mellett. Blázsovics és Rabeux már számtalan alkalommal találkozott egymással és minden alkalommal Ádám került ki győztesen a mérkőzésből, így volt ez a tavalyi vb-n is, ahol egy 3 szettes drámai csatában tudott győzni. Háromszoros egyéni világbajnokunk ezúttal azonban egyszerűen nem bírt el a helyi időjárási viszontagságok okozta nehézségekkel és a francia kitartó védekezésével és pályafutása során (6/6 világbajnoki részvétel) első alkalommal kell érem nélkül távoznia a világbajnokságról. 

undefined

Női egyéniben Janicsek Zsanett folytatta menetelését álmai megvalósításában és a 16-ban legyőzte cseh ellenfelét, Iva Burvalovát. Az elődöntőhöz és a történelmi sikerhez (,mi szerint a sportág első játékosa lehet, aki mind a 3 kategóriában világbajnoki címet szerzett) a hazaiak klasszisával, Jutatip Kuntatonggal kellett megmérkőznie. 

undefined

Zsani a Blázsovics Ádám meccsével párhuzamos pályán, hasonlóan zord klímában küzdött a célért, ami az első szettes (12:6) győzelmet látva egyre közelebbinek tűnt. A thai hölgy a második szettre össze tudta magát szedni annyira, hogy végül meg is fordítsa a mérkőzést, így döntő szettre került sor. 

Hasonló látvány volt tapasztalható a 2-es asztalon küzdő Blázsovicséhoz, hiszen mindkét hölgy energiája végén volt a hőség miatt, azonban Kuntatongnak sikerült kihasználnia a hazai pálya előnyét és időjárását és le tudta zárni 12:7-tel a mérkőzést. Kétszeres világbajnokunk és Európa-bajnokunk ezzel világbajnoki karrierje során szintén első alkalommal távozik érem nélkül. 

undefined

Habár a magyar válogatott egyéni kategóriájának képviselőiért a továbbiakban nem szoríthatunk, mégis végtelenül büszkék lehetünk rájuk, hiszen az évek során befektetett munkájuk, alázatuk és kitartásuk tették őket azzá akik, BAJNOKOKKÁ ÉS PÉLDAKÉPEKKÉ

A férfi páros kategóriát képviselő Európa-bajnok kettős, Bányik Csaba és Katz Balázs tovább parádézott és elsöprő lendülettel gázolt át kuwait válogatottján. A negyeddöntőben azonban váratlanul érte duónkat a francia Jean Thierry Belus & Lionel Beyer kettős játéka. Úgy tűnt, hogy Bányik Csaba vetélytársra talált a szervákat illetően Beyer személyében, aki az első szettben szinte 100%-osan hozta is adogatásait, melynek köszönhetően 1:0-val mehettek fiaink pihenni. 

A második szett is szorosan alakult, mindaddig, amíg Bányikék fokozatra nem kapcsoltak és 12:6-tal lezárták a szettet. A döntő összecsapás is izzasztóra sikerült, mind nézői, mind játékosi szemszögből, hiszen a kezdeti magyar vezetésre jól reagált a francia duó olyannyira, hogy 2 szettlabdát is vesztettünk, ám végül sikerült lezárnunk a meccset és bebiztosítanunk a helyünket az elődöntőben. Az ellenfelet a hazaiak adják, Phakpong Dejaroen & Boonkoom Tipwong személyében. 

undefined

A világbajnokságok történetében újoncnak számító Péchy Petra & Vicsek Nóra kettős a kínai Wang Sha Sha & Yazhen Cui kettősnek nem sok sanszot (12:1; 12:3) hagyva folytatta útját álmai felé. A legjobb 8-ban Németországgal kellett megvívnia a lányoknak, de a Nelly Wilke & Daytona Hansen duónak sem sikerült 4 pontnál többet szereznie a mieink ellen, így a fiúk mellett vasárnap a lányokért is szoríthatunk az elődöntőben, amit a brazil Vania Moraes Da Cruz & Ester Viana Mendes kettőssel kell majd lejátszaniuk. 

undefined

Az Ács Krisztina & Bányik Csaba alkotta vegyes páros is a lányokhoz hasonló kíméletlen tempót diktált ellenfeleivel szemben, tette ezt a 16 között is a romániai színeket képviselő Barabási Kinga & Szilágyi Arnold duóval szemben (12:4 ; 12:6). Délután Csehország érkezett a kihívók közé, ám a mieink célja nagyobbnak bizonyult annál, mint hogy elbúcsúzzanak érem nélkül, így a harmadik páros számban is elődöntőre készülhetünk vasárnap. Az ellenfél szurkolótábora ismét nagyobb lesz, hiszen a thai Suphawadi Wongkhamchan & Phakpong Dejaroen kettőssel kell szembeszállni a mieinknek. 

undefined

Izgatottan várjuk a vasárnapot, találkozzunk a képernyők előtt...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók:

  • Tóth Imre (Idee Studio) 
  • Teqball-Média