Vissza

Tartalmas 2024-es szezonnal érkezünk a hazai teqball élet számára

A 2023-as évben a nemzetközi versenynaptár sűrűsége miatt a hazai lehetőségek nem kaphattak akkora hangsúlyt, mint azt szerettük volna, azonban idén ez megfordul és aki versenylehetőséghez szeretne jutni, annak nem nagyon kell elhagynia az országhatárt.

Április végén elstartol a világbajnoki kvalifikációt is adó MOL Országos Teqball Bajnokság, ahol többszörös világbajnokaink, Európa-bajnokaink állnak asztalhoz a sportág legrangosabb versenyén való indulási jogért. A helyszínek idén Budapest, Miskolc és Győr.

undefined

A Magyar Teqball Szövetség stratégiai célja a hazai elit minőségi versenyeztetésén túl az utánpótlás és amatőr bázis megerősítése. Ennek érdekében az idei évben számos eseménnyel készülünk.

Szeretnénk lehetőséget biztosítani amatőr és haladó teqballozóink számára, hogy felzárkózhassanak a hazai, illetve nemzetközi elithez. Rendkívül fontosnak tartjuk meglévő vidéki bázisainkat, valamint vidéki bázisaink növelését, ennek érdekében (a tavaly is nagy sikernek örvendő) Régiós Tornákat szervezünk Kecskeméten, Szombathelyen, Hajdúszoboszlón és Budapesten. A torna márciusban kezdődik a kecskeméti fordulóval és decemberben záródik Budapesten.

undefined

Kiemelt feladatunk a fiatalság megmozgatása, az utánpótlás fejlesztése, amelyet több fronton képzelünk el. A felsőoktatásból érkezőket májustól Egyetemi Kupa sorozattal szeretnék a sportághoz vonzani, amely sorozat végső összecsapása a nagy népszerűségnek örvendő EFOTT fesztivál keretein belül zajlana. Ezenkívül augusztusban és szeptemberben a Beach Kupán is szerencsét próbálhatnak, ahol már akár összemérhetik tudásukat az elittel, hiszen ez a két verseny mindenki számára elérhető lesz.

Utánpótlás játékosaink fejlesztését (ifjúsági és junior) tavasztól év végéig tartalmas, sűrű programmal tervezzük elérni. Az ifik számára havi összetartások, nemzetközi edzőtábor és versenyeztetés a program, a junior korosztályba tartozók számára is 4 edzőtábort (Tokaj, Szombathely, Kecskemét, Budapest) indítunk.

undefined

Látva azt, hogy egyre bővül a sportágat űző nemzetek klubjainak és kiváló sportolóinak száma, fontos, hogy gondoskodjunk a szakmai fejlődésről is. Az idei évben akkreditált edzőképzés (májustól decemberig), valamint játékvezetői képzés (február 29 – március 16.) elindításával szeretnénk eleget tenni ennek a fejlődésnek, hiszen számos sportoló vár arra, hogy megszólítsuk és számos szakember számára nyújthatunk remek alternatívát, kihívást a sportolókért folytatott küzdelemben.

Utánpótlás és felnőtt válogattunk sikeres felkészülését összetartásokkal, edzőtáborokkal segítjük idén is.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók:

  • Tóth Imre (Idee Studio)
  • Freschli József
  • Szlovák Teqball Szövetség