Vissza

Szép éremterméssel tértek haza sportolóink Brazíliából

Szeptember 8-10. között a híres Copacabana beach adott otthont a világ legjobb teqballozóinak a FITEQ idei első dél-amerikai rendezvényén.

undefined

Az idei év első Dél-Amerikában szervezett FITEQ versenyen 18 ország 118 játékosa mérkőzött meg egymással női, férfi és vegyes páros kategóriákban. 

Női páros

Immáron többszörös Teqball Tour győzelemmel rendelkező párosunk, Kota Gabriella és Ács Krisztina könnyedén játszotta be magát a döntőbe, ahol a már jól ismert hazai favorit Ester Viana Mendes és Vania Moraes da Cruz kettős várt rájuk. Meglepetést okozott, hogy a világbajnok Natalia Guitler & Rafaella Fontes kettős ezúttal külön utakon járt, Guitler nem is indult el a kategóriában, míg Fontes egy új párral az elődöntőig menetelt, majd végül a bronzérmet szerezte meg. 

A döntőben a mieink léptek fel határozottabban és ennek eredményeképp megszereztük az első szettet. A hazai közönség ekkor úgy érezte, itt az ideje, hogy kisegítse játékosait és elképesztő szurkolásba kezdett, amelynek hatására sikerült felébreszteniük a Viana Mendes/Moraes da Cruz kettőst. Viana Mendes számos óriási védésével a brazilok átvették a lendületet, amely kitartott a döntő szettig, melyet ezúttal elvettek a mieink. Győzelmük újabb óriási meglepetést jelentett a tornán, és egyben az éremtáblázat első helyét is országuk számára.

undefined

Vegyes páros

A kategória éllovasai magabiztosan szerepeltek és különösebb akadály nélkül jutottak el az elődöntőkig. A Bányik/Ács összeállításunk Györgydeák Aporral és Ester Viana Mendessel, a Kota/Katz duó pedig a kétszeres világbajnoki ezüstérmes Lindoso de Almeida/Moraes da Cruz párossal találkozott. Mindkét találkozó a mieink sikerével zárult, így összejött a magyar döntő Rióban. 

A döntőben a két duó fej-fej mellett haladt a győzelem felé, majd végül a Bányik Csaba és Ács Krisztina serleggyűjteménye bővült egy újabb értékes darabbal. 

„Sokat gyakorolunk és versenyzünk együtt. Nagyon jól ismerjük egymást, szinte egyikünk sem tudja meglepni a másikat. Habár a mai napon mi voltunk a jobbak, végig nagyon szoros volt a találkozó. A Copacabana Beach-en győzedelmeskedni olyasvalami, melyről melyet mindig is szerettem volna megtapasztalni.” – mondta Bányik.

undefined

Férfi páros

A legnagyobb 'felfordulás' a férfi párosok küzdelmei hozták, miután az Európa-bajnok Bányik/Katz kettős, aki az elmúlt 12 versenyből 11 alkalommal a dobogó tetején állt kikapott az elődöntőben a Leonardo Lindoso de Almeida / Leonardo Santana duótól, akiknek szurkolóitól "felrobbant" a Carioca Arena. 

A mieink számára a bronzérem jöhetett szóba, amit egy két szettes mérkőzésen meg is tudtak szerezni, a Matheus Ferraz / Rodrigo Bento Medeiros világbajnoki 4. helyezett kettőst hátrahagyva. A döntőben a 3x-os világbajnok szerb kettős domináns játékkal szerezte meg a trófeát. 

undefined

A legjobb teqballozók legközelebb a horvátországi Pulában találkoznak és mutatják be mire is képesek szeptember 14-17. között, a Teqball Tour idei utolsó európai eseményén. 

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /

Fotók: Teqball