Vissza

Portugáliában kezdik az idei versenyszezont teqballosaink

A 2022-es versenyszezon a European Teqball Tour lisszaboni állomásával kezdődik. A február 25-27-i rangos nemzetközi tornán jelentős magyar küldöttséggel képviseltetjük magunkat.

A sportolók ezúttal férfi párosban és vegyes párosban mérik össze tudásukat a Portugál fővárosban s ismét nem kisebb a tét, mint értékes világranglista pontok szerzésének lehetősége, valamint a 30.000 $-os összdíjazásban való részesedés.

Magyarországot férfi párosban a Phoenix Teqball Academy SE, köztük a Világbajnok Blázsovics-Bányik kettős, a Balatonakarattyai Lábtenisz klub, élén a 2018-ban egyéniben ezüstérmet szerző Sipos Árpáddal, az animátorokat összefogó STEQERZ, az Infinity Teqball, valamint az Agroméra Teqball Academy SE képviseli. A rekordszámú (39 duó) induló között lesz az aktuális Világbajnok szerb kettős, Nikola Mitro és Bogdan Marojevic, a világbajnoki ezüstérmes székely duó, Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs, az Amerikában diadalmaskodó francia Julien Grondin és Hugo Rabeux alakulat, továbbá számos a korábbi eseményekről már jól ismert tehetség.

A vegyes páros mezőny szintén igen erősre sikerült. 36 duó küzd majd a bajnoki címért, köztük a 2021-es gliwicei Világbajnokság dobogósai, a Világbajnok Janicsek-Bányik kettős, az ezüstérmes brazil duó, Leonardo Lindoso és Vania Moraes, valamint Románia színeiben Miklós Tünde és Györgydeák Apor.

A teqball világ színe java tehát hamarosan ismét az asztaloknál küzd majd. Reméljük, hogy a tornát sikeresen veszik játékosaink és újabb magyar győzelmekről számolhatunk be.