Vissza

Párizs ad otthont a FITEQ legújabb versenysorozatának, a Teqball World Series-nek

Március 18-20. között Franciaországban, Párizsban rendezik a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) által meghirdetett, nagyszabású World Series versenysorozat 1. állomását.

A Világbajnokság után ez a sorozat bír a legnagyobb ranggal, hiszen a torna indulói között 100.000 $ dollárt osztanak szét, valamint a megnyerhető Világranglista pontok száma is igen magas (1. hely 12.000 pont, 2. hely 7200 pont, 3. hely 4800 pont).

Ezúttal 3 kategóriában csaphatnak össze a világ legjobbjai: női és férfi, valamint vegyes párosban. Hatalmas az érdeklődés, nagyon nagy a nyomás és elképesztő mérkőzésekre lehet számítani a világ minden tájáról érkező sportolóktól.

Magyarországot is szép számú küldöttség képviseli. Férfi párosban 11 duó, női párosban 6, vegyes párosban pedig 13 duó fog asztalhoz állni.

A tornára érkeznek természetesen a teqball legnagyobb nevei, a tavalyi világbajnokság dobogósai, a szerb Nikola Mitro és Bogdan Marojevic, a székely Góbék kettőse, Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs, a Világranglista vezető Bányik Csaba és Blázsovics Ádám, de itt lesznek a franciák, érkeznek Amerikából és Brazíliából is. A vegyesek között ott lesz a Világbajnok Janicsek Zsanett és Bányik Csaba, a vb ezüstérmes Leonardo Lindoso & Vania Moraes da Cruz, de számos hazai kiválóság is bele akar majd szólni a trófea sorsába, többet között Bakó Ádám és Vasas Lea, Sipos Árpád és Izsák Anna vagy Csereklye Martin és Nagy Boglárka. A női párosok között is kiélezett összecsapásokra számítunk, hiszen ez a kategória még nem mutathatta meg olyan sokszor, hogy mire is képes.

Hatalmas izgalommal várjuk a sportolók előtt álló 3 nap alakulását, s reméljük, hogy a vasárnap ismét szurkolhatunk magyar párosokért.