Vissza

Nagy sikert aratott Magyarország első középiskolai teqball ligája

Magyarországon először rendeztek teqball ligát a középiskolás diákoknak. A Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) rendezvényén a jó hangulatból és a végletekig kiélezett találkozókból sem volt hiány. 

Az I. DSZC Teqball Bajnokság április 30-i döntőjébe minden iskola legjobb csapata, valamint egyéni versenyzője jutott be. A Debreceni SZC bajnoksága nagy csatákat hozott, több mint 30 diák versengett a Mechwart tornatermében.

A DSZC és a Magyar Teqball Szövetség szoros együttműködését jól mutatja, hogy a centrum a  Debreceni SZC Irinyi János Technikum felnőttképzési jogviszonyban Sportedző (teqball) – sportszervező ingyenes szakmai oktatást tervez indítani. Az együttműködés egy fontos mozzanata volt egy tavalyi esemény is, a  Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium tornatermében rendezett októberi bemutató- és toborzónap, ahol több mint 100 diák vett részt. Akkor a Debreceni Szakképzési Centrum számára egy Teqball Lite típusú asztalt adott át a Magyar Teqball Szövetség mint a korábban meghirdetett Legjobb intézményi szurkolói csoport felhívás nyertesének. Ezt a számot idén a szövetség 12-vel emelte, minden intézménybe jut belőle, és labdákat is kaptak az iskolák. 

Több bemutatót szervezünk, több iskolai bajnokságot, több régiós bajnokságot szervezünk, úgyhogy ez most kifejezett cél nekünk, hogy itt tömegsportosítsuk a hazai teqballt – nyilatkozta Tóth Tamás, Szövetségünk főtitkára a dehir-nek.

undefined

undefined

A verseny után hazánk büszkeségei közül a 3x-os világbajnok és Európa-bajnok Bányik Csaba, a 2x-es Európa-bajnok és világbajnok Katz Balázs, a vegyes párosban világbajnoki bronzérmes Ács Krisztina és a többszörös nemzetközi torna győztes Kota Gabriella tartott bemutatót. 

undefined

A záró ceremónián Barcsa Lajos alpolgármester mondott beszédet. Azzal kezdte, hogy korábban több labdarúgó-mérkőzésen is részt vett, és bár nagyon szereti a sportágat, a technikai kivitelezéssel olykor meggyűlt a baja.

undefined

Az esemény zárásaként Barcsa Lajos mellett a díjakat Tóth Tamás, a Magyar Teqball Szövetség főtitkára, valamint Szilágyi Sándor a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója adta át.

Eredmények:

Női egyéni

1. Mihályi Alexandra (Irinyi)

2. Szilágyi Lili (Bethlen)

3. Kaszás Zoé (Vegyipari)

undefined

Férfi egyéni

1. Füredi Bence (Vegyipari)

2. Illés Gergő (Irinyi)

3. Kis Patrik (Péchy)

undefined

Női páros

1. Hock Rebeka (Bethlen) Szilágyi Lili (Bethlen)

undefined

Férfi páros

1. Nagy Olivér (Irinyi) Lovas Regő (Irinyi)

2. Almási Zoltán (Mechwart) Rajna Zalán Zoltán (Mechwart)

3. Seres Rajmund (Építech) Seres Tamás (Építech)

undefined

Vegyes páros

1. Kaszás Zoé (Vegyipari) Füredi Bence (Vegyipari)

2. Mihályi Alexandra (Irinyi) Puskás Balázs (Irinyi)

undefined

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Forrás:

  • Civishir.hu
  • HAON.hu
  • dehir.hu

Fotók: Czinege Melinda (HAON)