Vissza

Mozgalmas Március: Ifi válogatott összetartás, régiós torna és játékvezető képzés is volt a terítéken

A tavasz első hónapja igen eseménydúsan telik a hazai teqball berkekben, hiszen lezajlott a 2024-es szezon első tornája, az utánpótlás válogatott is megkezdte felkészülését, valamint a sikeres játékvezető képzés lebonyolításával új sporttársakat köszönthetünk hamarosan az asztalok mellett. 

Vegyük sorjába, hogy mi is történt a hónapban...

TÚL VAN ELSŐ ÖSSZETARTÁSÁN A MAGYAR IFJÚSÁGI VÁLOGATOTT

A két éven keresztül működő Feltörekvő Sportágak Program keretein belül életre hívott és nagy sikernek örvendő utánpótlás programunk a tavalyi évben megszűnt, melynek keretein belül Csereklye Martin és Borbély Patrik vezetésével fejlődhettek fiatal tehetségeink, akiknek ezúton is hálásak vagyunk az áldozatos munkájukért. A 2024-es évben egy új koncepció kialakításának eredményeként létrehoztuk az ifjúsági válogatott intézményét.

Ettől az évtől kezdve a Magyar Ifjúsági Válogatott tagjai két edző irányításával készülnek a rájuk váró megmérettetésekre. A 2022-es nürnbergi világbajnokságon vegyes párosban világbajnoki címet, férfi párosban ezüstérmet szerző Bakó Ádám és a többszörös nemzetközi torna győztes, valamint a Magyar Futsal Válogatott tagjaként is sikeresen teljesítő Kota Gabriella látja el a Magyar Ifjúsági Teqball Válogatott edzői feladatait.

Figyelembe véve a nemzetközi utánpótlás helyzetét, amely rohamosan fejlődik és sok tehetséges fiatallal bővül, idén már az U21-es korosztályhoz tartozó kiemelt tehetségek fejlesztésével foglalkozunk a program keretein belül.

A Magyar Ifjúsági Válogatott tagjai:

Elek Zsófia, Dezsényi Zsófia, Csábi Milán, Hercegfi Máté, Levik Boldizsár, Tóth Benjámin Patrik, Vajthó Jenő, Varga Dániel Botond

undefined

A válogatott első összetartása 2 edzést és egy közös ebédet tartalmazott. Az első alkalom célja az volt, hogy a fiatalok megismerkedjenek edzőikkel és edzőik elvárásaival, az idei év programjával és versenyzési lehetőségeivel. Kiválóan felkészült szakembereink, a technikai, taktikai és erőnléti edzések mellett igyekeznek majd a hazai és nemzetközi porondon szerzett személyes tapasztalataikkal mentálisan is felkészíteni a fiatalokat.

RÉGIÓS AMATŐR ÉS UTÁNPÓTLÁS TEQBALL KUPA - KECSKEMÉT

A Magyar Teqball Szövetség 2024-ben életre hívott programsorozata a Régiós Amatőr és Utánpótlás Kupa Sorozat, amelynek célja a sportág tömegsport, szabadidő sport jellegének népszerűsítése, első állomása március 17-én, Kecskeméten került megrendezésre az Infinity Teqball kecskeméti szakosztálya és a Magyar Teqball Szövetség szervezésében.  

undefined

Az esemény célja az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk azon játékosok számára, akik az országos bajnoki vagy kupasorozat egyikében sem merték még magukat kipróbálni.

Az eseményre összesen 18 amatőr egyéni, 7 amatőr páros, 15 utánpótlás egyéni és 7 utánpótlás páros nevezés érkezett, összesen 8 egyesület/ szakosztály képviselte magát az ország minden pontjáról.

A maratoni 12 órás nap során 76 mérkőzést játszhattak le a játékosok. A kategóriánkénti dobogós helyezettek érem, kupa és oklevél díjazásban részesültek, minden résztvevő kapott oklevelet, a gyermekeknél pedig minden résztvevő gyermek kapott kupát is.

undefined

Eredmények:

Utánpótlás egyéni:

1. hely Mohácsi Roland – Sárréti Teqball SE

2. hely Gulyás Barna – Kiskunfélegyházi Fiatalokért SE

3. hely Palkó Roland – Infinity Teqball Kecskemét

undefined

Utánpótlás páros:

1. hely Mohácsi Roland – Gulyás Barna – Sárréti Teqball SE & Kiskunfélegyházi Fiatalokért SE

2. hely Farkas Botond – Tóthfalusi Botond – Feketevár SE

3. hely Horváth Marcell – Krancz Bálint – Arenda Teqball

undefined

Amatőr egyéni:

1. hely Petrik Soma – Bodker Teq

2. hely Szabó Ferenc – Infinity Teqball

3. hely Taskó András – Balassagyarmati SC

undefined

Amatőr páros:

1. hely Szabó Ferenc – Somogyi Gábor – Infinity Teqball

2. hely Kovács Ádám – Biácsy Ferenc – Arenda Teqball

3. hely Balla József – Horváth Tamás – Infinity Teqball Kecskemét

ALAPFOKÚ JÁTÉKVEZETŐI TANFOLYAM

A Magyar Teqball Szövetség által meghirdetett alapfokú játékvezetői tanfolyam - ,amely február 29 és március 16 között zajlott - közel 20 jelentkezőjéből végül tizenegyen kezdték meg a képzést és teljesítették a vizsgára bocsátás feltételeit, 5 hölgy valamint 6 férfi személyében.

Az elméleti órákon átfogó ismereteket szerezhettek a játékszabályokból, a játékvezetői feladatok komplexitásáról, valamint a játékvezetői pálya kötelmeiről és perspektíváiról. A gyakorlati foglalkozások alkalmával az alapismeretek elsajátítása mellett lehetőségük nyílt begyakorolni, rögzíteni a játékvezetői protokollokat amellett, hogy az esetlegesen felmerülő kérdésekre is választ kapott mindenki.

undefined

A vizsga napján, az eredményhirdetést követően három újonc megkapta a lehetőséget azonnal, hogy másnap a kecskeméti amatőr versenyen megszerezzék első játékvezetői tapasztalataikat, ahol a sikeres bemutatkozás után remekül vették a versenynap során előforduló további kihívásokat is.

undefined

Működésükhöz ezúton gratulálunk és minden frissen vizsgázott játékvezetőnknek további felejthetetlen sportsikereket kívánunk a magyar Teqball család nevében! 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók:

  • UP Torna - CETEQ
  • Régiós Torna - Tóth Enikő 
  • JV Képzés - MATESZ-Média