Vissza

Minden számban taroltak a magyarok

A European Teqball Tour utolsó napján izgalmas összecsapások, magyar sikerek és Ronaldinho szórakoztatta a közönséget. A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont kapuira már a döntők kezdése előtte kiírták, „megtelt”.

A program már a reggeli órákban elkezdődött öt mérkőzéssel.

Női egyéniben magyarok csaptak össze a bronzéremért. Nagy Boglárka 2:1-re nyert, ezzel letaszítva a dobogó alsó fokáról a világranglista élén álló Izsák Annát. Ez a kettős azonban pár óra múlva már egy csapatként lépett pályára a női páros döntőjében. A férfiaknál szintén magyar versenyző nyakába akasztották a bronzérmet. Katz Balázs 2-0-s győzelmet aratott az erdélyi, de román színekben induló háromszoros világbajnoki érmes, Györgydeák Apor ellen.

A női párosok mérkőzésen a világranglista élén álló Janicsek Zsanett/Vasas Lea kettős küzdött meg a harmadik helyért, amit 2-0-s győzelemmel kis is vívtak maguknak az erdélyi Barabási Kinga/Dakó Katalin duó ellen.

A vegyespáros bronzmérkőzés volt az egyetlen olyan küzdelem a nap folyamán, ahol nem voltak érdekeltek a magyarok. A világranglista harmadik helyén álló francia páros 2:0-s győzelemmel állhatott a dobogó harmadik fokára. A férfi párosoknál a szerbek felülkeredtek a Csereklye Martin/Kovácsfi Barna kettősön, így az utolsó bronzérem Marojevic Bogdan és Mitro Nicola nyakába került.

Az első aranyérmet Janicsek Zsanett szállította, aki a világranglista harmadik helyén álló amerikai Carolyn Greco ellen állt asztalhoz. A hazai pálya és a közönség óriási erőt adott a magyarnak. Szenzációként és hatalmas sikerként élte meg a győzelmet, hiszen – ahogyan azt már korábban nyilatkozta, idegen számára ez a kategória. Mégis vegyes érzelmekkel hagyta el a pályát, mert párosban nem sikerült csak a bronzmérkőzésig jutniuk társával.

„Az év legfontosabb versenye még hátra van számára, jövő héten kerül megrendezésre szintén Budapesten, a világbajnoki kvalifikáció második fordulója, ahol kiderül, ki képviselheti Magyarországot a novemberi világbajnokságon.”

„A jó szerva a győzelem kulcsa” - nyilatkozta a magyarok második aranyát szerző Bányik Csaba. A hazai versenyző úgy érzi, hogy a lengyel Adrian Duszak, és ő is, tud ennél látványosabb, színvonalasabb mérkőzést játszani, de ettől még örül a győzelemnek. Csaba az első világbajnoki címét is Budapesten nyerte vegyespárosban, kifejezetten feldobja a magyar közönség szurkolása.

A női páros döntőjében a világranglista második helyén álló Izsák Anna és Nagy Boglárka – akik délelőtt még egymás ellen csatáztak -, most csapatként álltak asztalhoz, ám nem jött ki számukra a lépés, az Ács Krisztina/Kota Gabriella kettős 2-0-ra legyőzte a ranglista élén álló párost.

 

A vegyespáros döntőjében a világranglista élén álló együttesek csaptak össze. A hazai
szurkolókkal "kiegészült" Bakó Ádám/Vasas Lea duó látványos küzdelemben nyert 2-0-ra a szerb Mitro/Umicevic kettős ellen és ezzel megszerezte a magyarok harmadik aranyát.

A mérkőzés utáni interjúban Lea kiemelte: nem volt könnyű a nagyon kellemetlen és erős szerb páros ellen, ám sikerült végig dominálniuk és vezetniük.

Kívülről nézve is nagy összhangban játszott a magyar páros, és ezt ők maguk is megerősítették, hogy jó formában vannak, illetve érzik egymás játékát.

Arra a kérdésre, hogy mit gondolnak a hazai versenyekről és erről a viadalról elmondták:

"Nagyon fontos, hogy Magyarország ilyen méretű tornákat szervezhet, és messze a legjobb rendezéssel találkozhatnak Budapesten a nézők és a játékosok." 



A négynapos rendezvény színvonalas magyar férfi páros döntővel zárult. A Bányik Csaba/Katz Balázs kettős a Cséri Soma/Velkey Balázs párost győzte le az aranyért 2-0-ra.

"Számomra ez különleges mérkőzés volt, ugyanis az egykori párom ellen kellett játszanom, ami sosem egyszerű. A mérkőzés látványosra és izgalmasra sikerült, amit elterveztünk Csabival, azt sikerült megvalósítanunk. Természetesen, nagyon örülünk, hogy négy Phoenix-es volt a döntőben” - mondta Katz. „Abszolút elmondhatjuk, hogy nagyhatalom vagyunk, próbálunk majd több nemzetközi túrára menni, ahol azért nem mindig a magyar csapat számít esélyesnek, de hála Istennek most Budapesten sikerült itthon tartani mind az öt aranyat”.

 

Ezzel a mérkőzéssel eldőlt, hogy minden döntőt magyarok nyertek.

European Teqball Tour Budapest 2022 éremtáblázat

arany

ezüst

bronz

ÖSSZ:

1.

Magyarország

HUN

5

2

3

8

2.

Szerbia

SRB

1

1

2

3.

Lengyelország

POL

1

1

4.

Amerikai Egyesült Államok

USA

1

1

5.

Franciaország

FRA

1

1

Forrás: fiteq.org

 

Eredmények

Csoportmeccsek és ágrajz