Vissza

Magyar párosok domináltak a European Teqball Tour nápolyi állomásán

Az amerikai (USA Teqball Tour - Miami) tornát követően magyar sportolóinknak egy szemhunyásnyi pihenőt követően ismét debütálnia kellett, ezúttal a European Teqball Tour keretein belül Nápolyban, június 24-26. között.

A teqball világelitjét felvonultató 3 napos tornán a nevezők férfi egyéni, férfi páros, valamint vegyes páros kategóriákban mérhették össze tudásukat. A mérkőzések a klasszikus formában, csoportmeccsekkel, majd egyenes kiesésessel zajlottak.

A női párosok fináléjában megismétlődött a legutóbbi, Miamiban zajló USA Teqball Tour döntője, hiszen a világelső Carolyn Greco & Margaret Osmundson duó nézett szembe a Janicsek Zsanett és Vasas Lea összeállítással. Sajnos ezúttal az amerikaiak vettek revansot a mieinken és 2:0-s győzelemmel, valamint a bajnokoknak járó serlegekkel térhettek haza. A női szám bronz mérkőzését Izsák Anna és Nagy Boglárka nyerte, akik szintén visszavágtak a csoportmeccsen elszenvedett vereségért a székely Góbék kiváló hölgy duójának, Dakó Katalinnak és Barabási Kingának.

Férfi párosban egy összmagyar döntőt láthattak a nézők, ahol többek között 2 új összeállításnak is a szemtanúi lehettünk, hiszen a Blázsovics Ádám a Steqerz klub klasszisával, Bakó Ádámmal indult, míg Bányik Csaba tehetséges fiatal csapattársával, Szegedi Zalánnal. A mérkőzést a két Ádám nyerte 2-0-ra (12-2, 12-7), miután az elődöntőben egy fergeteges találkozón óriási sikert arattak azzal, hogy a világelső Nikola Mitro és Bogdan Marojevic párost 2:0 arányban felülmúlták.  A páros világranglista 4. helyezett Blázsovics és 19. helyezett Bakó egyetlen szettet sem bukott el az egész tornán.

A vegyes párosok döntője volt a torna másik összmagyar összecsapása. A világelső Janicsek Zsanett & Bányik Csaba összeállítást ezúttal egy fergeteges 3 szettes, a végletekig kiélezett párharcban felül tudta múlni Vasas Lea és Bakó Ádám, akik már nagyon rég óta vágytak erre a győzelemre. A két páros összecsapását a közönség hatalmas ovációval kísérte végig.

Férfi egyéniben a Világranglista top 10 legjobbja közül nyolcan versenyeztek. Bányik Csaba, Julien Grondin, Györgydeák Apor és a VR vezető Blázsovics veretlenül került ki csoportjából. Blázsovics Mitro-t és Bányikot győzte le a döntőbe menet, ahol Györgydeákkal találkozott, akinek Luka Pilic-et és a világranglista 3. helyezettjét Julien Grondin-t kellett legyőznie. Blázsovics végig dominálta a mérkőzést, azonban a fiatal Györgydeák megrázta magát és a döntő szettben (7-12, 12-11, 13-11) győzni tudott nagy riválisa ellen.