Vissza

Magyar és brazil dominancia érvényesült Los Angelesben

Sportágunk sztárjai 2023-ban az 5. alkalommal tértek vissza Los Angelesbe. Ezúttal 17 ország 85 játékosa mérte össze tudását három különböző kategóriában. Minden döntőben szerepelt legalább egy brazil és egy magyar. 

undefined

Női páros kategória

Hazánkat a Kota Gabriella & Ács Krisztina és Janicsek Zsanett & Anna Gomez I Vila kettős képviselte az angyalok városában. A csoportköröket mindkét duó szépen vette, majd Zsanették sajnos kiestek a negyeddöntőben, míg a Kota / Ács páros egészen az elődöntőig menetelt, majd azt is megnyerve izgalommal várták a döntőt a brazil Ester Viana Mendes & Vania Moraes da Cruz kettőssel szemben.

A döntő a vártnak megfelelően szorosnak bizonyult. Moraes da Cruz és Viana Mendes 1-0-ra vezetett az első szett 12-10-es megnyerésével, de a mieink a második szettben válaszoltak a kihívásra. A brazilok azonban sebességet váltottak a döntő szettben, és 12-5-re lezárták a találkozót, ezzel elhódítva a bajnoki címet. 

 undefined

Férfi páros

A verseny csoportköre nem hozta meg a mindenki által remélt izgalmakat, a 30 meccsből 27 2:0-s eredménnyel zárult. A mieink is szépen meneteltek előre egészen a legjobb 8-ig, ahol a Blázsovics Ádám & Csereklye Martin kettős egy elképesztő mérkőzést mutatott be a brazil és egyben los angelesi címvédőkkel, Leonardo Lindosoval és Leonrado Santanaval. A magyar duó ezúttal sajnos alulmaradt a címvédőkkel szemben. A másik oldalon a Bányik / Katz kettős is kapott az izgalmakból, hiszen az elődöntőben a Pilic / Freeman páros elvett egy szettet Európa-bajnok duónktól, ám a döntő szettben végül lezártul a meccset 12:9-el. 

A fináléban ismét egy magyar és egy brazil egység mérkőzött meg, ezúttal azonban más lett az eredmény. Az Angyalok Városának korábbi királyai nem tudták visszatartani az EG-győzteseket, akiknek veretlenségi sorozata már közel 11 hónapig tart.

undefined

Vegyes páros

Vegyes duóink is akadályok nélkül jutottak túl a csoportmeccseken, majd ezt követően kezdődtek számukra az izgalmak. Kota Gabriellának és Katz Balázsnak a negyeddöntőben az Ács / Bányik kettősön kellett túljutnia, majd ezt sikeresen teljesítve a Blázsovics Ádám & Janicsek Zsanett kettős következett, akik megálljt paracsoltak számukra és a duó egy bronzéremmel térhetett haza. 

A Blázsovics / Janicsek kettős egészen a döntőig menetelt, ahol a brazil Ester Viana Mendes és a székely Györgydeák Apor várta őket. A brazil székely kettős már korábban is játszott együtt, így mondhatni egy összeszokott páros voltak. A mieinknek sajnos nem jött össze a bravúr, azonban az ezüstéremmel a nyakukban is büszkék lehetnek magukra, hiszen első alkalommal álltak össze.

undefined

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /