Vissza

Los Angelesben ezúttal bronzérmet szerzett a Vasas & Janicsek duó

A los angeles-i tornán elsőként a férfi párosok mutatkoztak be. A regnáló szerb világbajnokok, Nikola Mitro és Bogdan Marojevic könnyedén játszotta be magát a döntőbe. A legjobb nyolc között 2-0-ra (12-4, 12-0) győzték le a brazil Joao Barretót és Bruno Milhomenst, majd a franciák kiválóságain, a Julien Grondin és Hugo Rabeux duón kerekedtek felül egy újabb sima szettben.

Eközben a másik ágon Csereklye Martin oldalán Franczuk Bartlomiej-el győzte le a hazai favorit, Frankie Diaz & Andres Berriel kettőst. Az elődöntőben Martinéknak a székely Góbék világbajnoki ezüstérmeseivel kellett szembe nézniük. A találkozó a hétvége talán legszorosabb párharcát eredményezte a. A mérkőzés mérlegének nyelve ezúttal Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs felé billent (9:12, 9:12).

Az Infinity Teqball kiválósága és lengyel társa a bronzéremért a franciákkal ütközött. A francia csapat 2-0-ás (12-9, 12-9) győzelmet aratott Csereklyéék felett, így a férfiak között ezúttal nem született magyar érem.

Női párosban az Egyesült Államokbeli világranglista vezető Greco és Osmundson duója magabiztosan, de azzal a tudattal lépett pályára, hogy a Párizsban diadalmaskodó Vasas Leát és Janicsek Zsanettet kell legyőzniük ahhoz, hogy hazai közönség előtt ünnepelhessenek torna győzelmet. Greco és Osmundson végigviharzott a csoportkörön anélkül, hogy szettet buktak volna. Formájukat a kieséses szakaszban is folytatták, egymás utáni győzelmeiknek köszönhetően egészen a döntőig meneteltek.

Janicsek és a Vasas úgy tűnt, ott folytatják, ahol a Párizsban abbahagyták, miután könnyedén nyerték csoportjukat és a győzelmi szériát a negyeddöntőben is tartották. Az elődöntőben Vania Moraes Da Cruz és Thuany Karoline Platt volt az ellenfél, akik brazil honfitársukat, Juliane Bragát és Roberta Goulartot múlták el a nyolc között. A lányok hibátlanul kezdték a mérkőzést és 12:9-el indultak neki a 2. szettnek, ahol azonban a brazilok elképesztő erődemonstrációjának estek áldozatul és a szett 12:2-vel ért véget. A döntő szettben Moraes Da Cruz és Platt folytatta sikeres taktikáját és végül lányainktól elvették az aranyérem megszerzésének lehetőségét.

A döntő az amerikai és brazil duók között rendkívül fordulatosra sikeredett, hiszen mindkét fél nyert egy-egy szett, mely szettekben hatalmas fölénnyel (1. szett: 12:4 Brazília javára, 2. szett: 1:12 USA javára) győzedelmeskedett egymás felett mindkét csapat. A döntő szettet a hazai közönség legnagyobb örömére Carolyne Greco és Margaret Osmundson nyerte (7:12).

Janicsek Zsaniék a bronzmeccset könnyed 2:0-s győzelemmel nyerték meg Kimberly Baker és Christine Kwon ellen.