Vissza

Kota Gabriella és Katz Balázs duplázott Grindstedben

Június 21-23. között Grindsted (Dánia) adott otthont a Teqball Tour idei első állomásának. Az európai teqball elit- beleértve hazánkat - ezen a versenyen is szép számmal képviseltette magát.

A tornán elsőként az egyénizők küzdelmei zajlottak. 

A hölgyeknél három magyar lányért szoríthattunk. Dezsényi Zsófia (Rába ETO) és Vicsek Nóra (REAC Teqball) sajnos már a negyeddöntőben találkozott és előbbi győzelmével mindkét elődöntőben érdekeltek voltunk. Aktuális világelsőnk, Izsák Anna (Puskás Akadémia) a francia Amelie Juliannal mérkőzött meg, míg Zsófi az Európa-bajnok Barabási Kingával. Anna egy szoros 3 szettes csatában végül alulmaradt, és Zsófinak sem sikerült ezúttal a bravúr, így mindketten egy bronzéremmel térhettek haza. 

undefined

Férfi egyéniben is szép számú mezőny jött össze. A legjobb 8-ig Dombai Gergő (Rába ETO), Csereklye Martin (Rába ETO) és Csábi Milán (Infinity Teqball) jutott. Dombait a világelső Györgydeák, Csábit pedig a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Hugo Rabeux búcsúztatta. Csereklye Martin egy 3 szettes mérkőzésen azonban felülmúlta lengyel ellenfelét és az elődöntőbe került. Ott sajnos nem ismétlődött meg a madridi siker és ezúttal a francia örülhetett a győzelemnek, Martin pedig egy bronzérem tulajdonosa lett. 

undefined

Női párosban ismét magyar rangadóra került sor, hiszen a világbajnoki ezüstérmes Péchy Petra & Vicsek Nóra kettős és a többszörös nemzetközi győztes Kota Gabriella & Ács Krisztina duó találkozott a fináléban. Korábban a REAC duója a dánoknál, míg a Rába ETOsok a lengyelek kettősénél bizonyultak jobbnak. A döntő várhatóan nagy izgalmakat és rendkívüli labdameneteket hozott, hiszen a két duó mindent megtett a győzelemért. Ezúttal a Kota/Ács kettős kerekedett felül, akik ezzel revansot vettek az előző hétvégén az Országos Bajnokságon elszenvedett vereségért. 

undefined

A királykategóriának nevezett férfi páros kategória is remek mérkőzésekkel zajlott. Nagy sikernek könyvelhető el, hogy két fiatal, feltörekvő játékosunk, Csábi Milán és Varga Dániel Botond egészen az elődöntőig menetelt, hátrahagyva náluk tapasztaltabb párosokat. Ott szintén sziporkáztak melynek eredményeként az összesen 7 világbajnoki címmel rendelkező Blázsovics Ádám & Nikola Mitro duótól is loptak 1 szettet, ám végül a magyar-szerb kettős a javára billentette az összecsapást. A másik elődöntőben az aktuális világ- és Európa-bajnokok honfitársaik, a Dombai/Cséri formáció felett győzedelmeskedtek. Habár a fináléban Blázsovicsék derekasan küzdöttek, ez mégsem volt elég a győzelemhez, így a Bányik/Katz kettős emelhette magasba a győzteseknek járó trófeát. 

undefined

undefined

Vegyes párosban szintén szépen teljesítettek sportolóink, melynek eredményeként 4 duónk is a 8-ba jutott, ahol a fiatalok, Dezsényi Zsófi és Varga Dani a Kota/Katz duóval, Péchy Petra és Blázsovics Ádám pedig a Barabási/Györgydeák kettőssel találkozott. Mindkét találkozó utóbbiak győzelmével végződött, Bányik Csabáék pedig egyenes ágon jutottak az elődöntőbe, ahol ismét klubtársaikkal kellett a döntőért meccselniük. A vietnámi elődöntőben vereséget szenvedő Kota/Katz kettős ezúttal javára fordította a mérkőzést és 2 szettes győzelemmel várták a döntőt, ahol a Barabási/Györgydeák duóval nézhettek szembe. A mérkőzés szenzációs labdamenetekkel, kemény adok-kapokkal zajlott és a Kota Gabriella & Katz Balázs formáció megérdemelt győzelmével zárult. 

undefined

undefined

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók:Teqball-Flickr