Vissza

Kota és Katz megállíthatatlan volt Pulában

A hétvégén, szeptember 14-17. között zajló pulai Teqball Tour nem okozott csalódást, hiszen ismét a világ legjobb teqballozói csaptak össze, ezúttal a gyönyörű horvát városban. 

A horvát városban, ahol világ- és Európa-bajnokok mutatták be tudásukat,124 játékos állt asztalhoz három kategóriában (női és férfi páros és vegyes páros)  a döntők helyszínéül pedig a lélegzetelállító pulai Amfiteátrum (másik nevén Arena) szolgált. 

undefined

Női páros

Ács Krisztina és Kota Gabriella hihetetlen évet fut, összeállításuk az elmúlt időszakban 3 tornán is (LA, Esztergom, Rio de Janeiro) döntős szereplést eredményezett és sorozatuk Pulában is folytatódott. Az aranyéremhez vezető úton szettveszteség nélkül jutottak át, a nyolcaddöntőben a Julian/Dezsényi, de még a világ- és Európa-bajnok Vasas Lea és Janicsek Zsanett  kettős sem tudott szettet lopni.

A finálé azonban már keményebb falatnak bizonyult. A Barabási Kinga/Dakó Katalin duó az első szettet be is húzta, ez elég is volt ahhoz, hogy a mieink tempót váltsanak és lendületre kapjanak, ami olyannyira jól sikerült, hogy a második szett megnyerését követően a döntő összecsapáson is győzedelmeskedni tudtak és ezzel az európai sorozatban elhódították a második trófeát is.  

undefined

A bronzérmet Péchy Petra és Vicsek Nóra szerezte meg, akik két szettben győzték le a Vasas/Janicsek duót.

undefined

Vegyes páros

Ács és Kota vegyes párosban is bejutott a döntőbe, így megismétlődhetett a riói finálé, ám ezúttal kérdés volt, hogy milyen végeredménnyel zárul. Mindkét duó viszonylag könnyedén jutott el a végső összecsapásig. A két döntős pároson kívül szépen menetelt a Vasas/Bakó és az Odnoga/Vicsek kettős is, akik összekerültek a legjobb 8-ban, ahonnan végül a világbajnok duó került ki győztesen, azonban az elődöntőben ők is vereséget szenvedtek a Katz/Kota formációtól. 

Az aranyéremért folytatott küzdelem végül 2 szettben dőlt el és ezúttal revansot vett a riói vereségért Katz Balázs és Kota Gabriella, a Bányik/Ács duóval szemben. 

undefined

A bronzéremért mondhatjuk, hogy nagyobb csatát kellett vívnia a Bakó/Vasas és Janicsek/Györgydeák párosoknak. Végül Bakó Ádámék 16:14-re tudták lezárni az összecsapást a döntő szettben.

undefined

Férfi páros

Az egykor verhetetlennek tűnő Bányik Csaba és Katz Balázs ismét egyesítették erejüket és Pulában is trónra ültek, mindezt szettveszteség nélkül, végig dominálva tették. A döntőben a 11 hónapos győzelmi sorozatukat júliusban megszakító Bakó/Odnoga duóval találkoztak és ezúttal gondoskodtak arról, hogy a revansot hidegen tálalják.  

Bakó Ádám és Odnoga Mátyás bebizonyította, hogy esztergomi tornagyőzelmük nem volt véletlen. Magyarországon Nikola Mitro/Bogdan Marojevic legyőzésével szerezték meg az aranyat a döntőben, Pulában pedig a háromszoros világbajnokok ismét nem tudták megfogni a feltörekvő kettőst. A szerbek azonban remekül zárták horvátországi tartózkodásukat, hiszen a bronzmeccsen a Blázsovics Ádám/Csereklye Martin kettős legyőzése után a harmadik helyen végeztek. 

undefined

A döntő első szettjében fej-fej mellett haladt a két csapat, de Bányikék magasabb fokozatra kapcsoltak és lezárták 12:7-tel a szettet. A második szett egészen másképp nézett ki, mivel az Európa-bajnokok már az indulásnál átvették az irányítást, amit aztán nem engedtek át és ismét 12:7-tel befejezték a tornát, ezzel újabb trófeát elhódítva.

undefined

Kota Gabriella és Katz Balázs lettek tehát a hétvége duplázói, hiszen mindketten két kategóriában is győzedelmeskedni tudtak. 

A 2023-as Teqball Tour következő és egyben utolsó állomása Los Angelesben lesz október 6-8. között, azonban sportolóink számára a legfontosabb megmérettetést a hétvége hossza (szeptember 23-24.), hiszen a MOL Országos Teqball Bajnokság utolsó fordulóján eldől, hogy mely sportolók képviselhetik hazánkat az idei Teqball Világbajnokságon, Bangkokban. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /

Fotók: Teqball