Vissza

Katz Balázs és Kota Gabriella duplázásával zárult az ide Teqball Tour szezon Los Angelesben

A 2023-as Teqball Tour szezon Los Angelesben zárult le október 6-8 között. Az idei évet a tavalyihoz hasonlóan a Világbajnokság zárja majd le végleg, amely november 29 és december 3 között kerül megrendezésre Bangkokban. 

Női páros

A hölgyeknél a papírforma érvényesült és a négy favorit gond nélkül bejutott az elődöntőbe. A mieink közül a Kota & Ács kettős főleg a szezon második felében dominált és az ez időszak alatt elszenvedett két vereség a brazil  Vania Moraes da Cruz / Ester Viana Mendes duónak 'köszönhették'. A két fél ez alkalommal az elődöntőben találkozott, amely 2 szoros szettben a mieink javára dőlt el.

A másik elődöntőben az idei évben országos bajnok és ezzel világbajnoki résztvevő Péchy Petra és Vicsek Nóra küzdött meg az egyéniben világbajnok Carolyn Grecoval és új párjával, Kimberly Bakerrel. Az amerikaiak a hazai közönség támogatásával sima szettekben átvették az irányítást és bemasíroztak a döntőbe.

A végső összecsapáson az amerikai duó nem tudta továbbvinni lendületét, Kota Gabi és Ács Kriszti végig kézben tartotta a mérkőzést és két szettes győzelemmel fejezték be a tornát (12:3 ; 12:2). 

A bronzmeccsen a Péchy & Vicsek párosunk végül 3 szoros szettben alul maradt a brazilokkal szemben. 

undefined

Vegyes páros

Közvetlenül a női kategória döntője után Kotának és Ácsnak szét kellett válnia, hogy aztán párjaik mellett szembenézhessenek egymással a vegyes páros döntőjében. Mindkét egységet már korán próbára tették: a nyolcaddöntőben Kota Gabriella és Katz Balázs a szintén magyar Vicsek Nóra & Csereklye Martin kettős ellen lépett pályára, majd az elődöntőben Vania Moraes da Cruzzal és Leonardo Lindoso de Almeidával találkoztak, azonban itt nem hagytak reményt ellenfelüknek a fináléval kapcsolatban, hiszen két szettben 10-zel több pontot szereztek. 

Az Ács & Bányik kettősnek is háta mögé kellett utasítania egy brazil duót a döntőhöz vezető úton, de Patricia Mayara Nardy és Leonardo Santana nem tudta lefékezni őket. A már összeszokott Viana Mendes / Györgydeák kettős már nehezebb falatnak bizonyult, hiszen az 1. szettet csak 1 pont döntötte el, ám a másodikban már nem engedték közelebb ellenfelüket Bányikék. 

A döntőben Ács Krisztináék erősebben kezdték az 1. szettet, azonban Kota Gabi izzította a bombáit és nem csak a 3. szettet sikerült kiharcolni, de Pula után ismét diadalmaskodtak az idei országos bajnokok felett. 

undefined

Férfi páros

Bányik és Katz a vegyes döntő után gyorsan összeálltak, hogy véget vessenek Dennis Correia és Luka Pilic álmainak – az amerikaiak megnyerték az év első tornáját Los Angelesben, de azóta nem találták meg az utat a döntőbe. Euórpa-bajnokaink egyértelművé tették, hogy visszatértek a megszokott szintre, hiszen a negyeddöntőben a Frankie Diaz & Branislav Rodman duón könnyedén átjutottak, majd egy szoros három szettben a Csereklye & Blázsovics kettőst küldték bronzmeccsre. 

Nem zavarta meg klasszis duónkat, hogy egy háromszettes thriller után rögtön újabb meccset kellett játszaniuk, hiszen a kezdetektől fogva irányították az összecsapást. Habár első szett meglehetősen döcögősre sikerült, köszönhetően a kitartóan szurkoló hazai közönségnek és Pilicék akaratának, ám a második szettben nem volt kétséges, hogy kié lesz a nagyobb trófea. Bányiknak és Katznak ez a második egymást követő győzelme, az elmúlt öt tornán pedig a negyedik.

A négyszeres világbajnok Blázsovics Ádám és társa, Csereklye Martin egy bronzéremmel búcsúzott az idei Tour szezontól, miután legyőzték a Györgydeák Apor / Ilyés Szabolcs kettőst. 

undefined

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók: Teqball