Vissza

Katz Balázs duplázni tudott a thaioknál

Fordulatos és izgalmas összecsapások, lenyűgöző mozdulatok kápráztatták el a hazai közönséget, mindez festői környezetben. Ez jellemezte a Teqball Tour idei harmadik ázsiai állomását Koh Samui-ban augusztus 10-13. között, ahol 13 ország 40 duója három kategóriában (női, férfi és vegyes páros) mérte össze tudását.

Női páros

A Janicsek/Barabási kettős erősen kezdte a női párost Koh Samui-n, ugyanis a thai Seesawad/Homdee duóval mérkőztek meg, akikkel szemben egy héttel ezelőtt alulmaradtak az elődöntőben. Ezúttal egy meglehetősen szoros és izgalmas játékban sikeresen visszavágtak a hazaiaknak. Zsaniéknak a további meccseket is szépen vették, így sikerült csoportjuk élén végezniük.  

Az elődöntőben az amerikai-brazil Osmundson/Fontes duóval mérkőztek meg és egyúttal sikerült győzedelmeskedni is felettük. A másik elődöntőben a két thai csapat találkozott, amelyből Wongkhamchan és Kuntatong került ki győztesen, akárcsak a qingdaói fináléban. A döntő a mieink vezetésével indult, de sajnos nem tartott túl sokáig, Wongkhamchan és Kuntatong élvezte a hazai közönség támogatását, szenvedélyes energiával játszottak és mindkét szettet magabiztosan nyerték meg.

undefined

Vegyes páros

Négy vegyes duónk közül a Katz Balázs / Barabási Kinga kettősnek sikerült az a bravúr, hogy a thaiok hazájában beverekedjék magukat a döntőbe. Az út, amelyen végig kellett menniük elég döcögős volt. A csoportjukat második helyen záró kettős az egyenes kieséses szakaszt egyből honfitársaik, Bányik Csaba és Janicsek Zsanett ellen kellett megkezdeniük, akiket sikerült két nyert szettel legyőzniük, így már az elődöntőben találták magukat. Hatalmas feladat várt rájuk, hiszen a qingdaói kategóri győztessel és hazai favorittal kellett szembenézniük. Mondhatjuk, hogy a kategória egyik legizgalmasabb meccsét láthattuk, melynek végén a döntő szettben 12:6-ra sikerült legyőzni a Dejaroen/Wongkhamchan kettőst (azután, hogy a második szettben 2:12-re a thaiok győztek, így volt honnan felkapaszkodni). 

A döntőben Györgydeák Apor és Margaret Osmundson várt Balázsékra, akik szintén nagy bravúrral jutottak el a végső mérkőzésig, hiszen a thaiok másik kettősét (Chanliang/Seesawad) múlták felül szintén 2:1-re. Kinga és Balázs remekelt a döntőben, erős szervák, szebbnél szebb kialakított helyzetek jellemezték játékukat, melynek eredményeként életük első közös győzelmét ünnepelhették Koh Samuiban. 

undefined

Férfi páros

A férfi párosok döntősei már az A csoport utolsó fordulójában találkoztak az első napon Koh Samuin, ahol a Bányik/Katz páros két viszonylag szoros szett után a döntő szettben győzedelmeskedett 2:1-re a Thaosiri/Chanliang duó felett. Az életében először együtt játszó fiatal thai duó mondhatni felforgatta az egész mezőnyt és végül talán mondhatjuk, hogy a hazaiak számára is meglepetésként jutott a fináléba. 

A világ pillanatnyilag második legjobb férfi kettősének számító Bányik Csaba és Katz Balázs formáció pihentetőbb utat járt be a döntőbe jutás során, hiszen a negyeddöntőben könnyedén legyőzték indiai ellenfelüket, majd az elődöntőben a qingdaói Teqball Tour döntőjéből jól ismert Kukheaw/Dejaroen párost is maguk mögé utasították.

A nem is olyan régen megkoronázott Európa-bajnokok nagy lendülettel érkeztek meg a döntőbe is, ahol lehengerlő játékkal 12:6-ra nyerték az első szettet. A Thaosiri/Chanliang kettős igyekezett szorossá tenni a második szettet, de a mieink mozgósították utolsó energiáikat is és végül megérdemelten tudtak Kína után Thaiföldön is győzedelmeskedni. 

undefined

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /

Fotók: Teqball