Vissza

Janicsek Zsanett és Vasas Lea revansot vett Miamiban

Idén nyáron is sorra zajlanak a nemzetközi események, a hazai bajnokság mellett. Június 17-19. között ismét az Amerikai Egyesült Államokba utazott magyar küldöttségünk, ezúttal Miami-ba.

Férfi párosaink:

- Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy) & Bakó Ádám (Steqerz)

- Bányik Csaba & Katz Balázs (Phoenix Teqball Academy)

- Királyvölgyi Krisztián & Sipos Árpád (Balatonakarattyai Lábtenisz Klub)

- Hegedűs Ábel (Infinity Teqball) & Griffin Freeman (USA)

- Szatmári Patrik & Kertész Róbert (Toronto Teqball Club)

Női párosaink:

- Izsák Anna (Balatonakarattyai Lábtenisz Klub) & Nagy Boglárka (Infinity Teqball)

- Janicsek Zsanett (Phoenix Teqball Academy) & Vasas Lea (Agroméra Teqball Academy)

A férfiaknál 3 párosunk jutott be a negyeddöntőbe. A Bányik-Katz és Blázsovics-Bakó kettős sajnálatos módon össze is került, ám egy fantasztikus 3 szettes csapókkal és extra megmozdulásokkal teli összecsapást láthattak a szurkolók, melynek végén Bányikék örülhettek. A másik összecsapáson Sipos Árpádék a Világbajnok szerb kettőst kapták, akiken sajnos nem tudtak felül kerekedni.

Az elődöntőben Bányikék a szerbekkel játszottak, ám a szerbek rajtuk is kifogtak így a mieink a bronzéremért folytathatták a küzdelmet, amit sikerült is megszerezniük a Góbék Teqball kiválóságaival szemben.

A hölgyeknél mindkét csapatunk remekelt mind a csoportjában, mind az egyenes kiesése szakaszban, aminek eredményeképp duóink az elődöntőre készülhettek.

Izsák Annáék az amerikai favoritokkal kerültek össze, akik ezúttal le tudták győzni a mieinket, míg a másik oldalon Vasas Leáék a brazilokkal kezdték meg a melegítést, amikor egy sajnálatos baleset következett be és a brazil csapat egyik tagja megsérült, így fel kellett adniuk a mérkőzést, mely a mi lányainknak ugyan győzelmet jelentett, de nem ilyen módon szerettek volna revansot venni a los angeles-i tornán elszenvedett vereségért.

A döntőben Zsanett és Lea vállvetve küzdött, egy percre sem inogtak meg, tudták, hogy ki kell tartaniuk a végsőkig ahhoz, hogy ezúttal ők állhassanak a dobogó tetején. Domináns játékuknak köszönhetően végül sikerült a bravúr és 2:0 arányban legyőzték riválisukat az amerikai Carolyn Greco & Margaret Osmundson kettőst.

A bronzérem a brazil hölgy sérülése miatt Nagy Boglárka és Izsák Anna nyakába került, ám biztosan tudjuk, hogy amennyiben játékra került volna sor is mindent megtettek volna az éremért a lányok.