Vissza

Idén második alkalommal találkozott a Magyar Utánpótlás Teqball Válogatott

Az idei szezon második edzőtábori napját tartotta meg a magyar utánpótlás teqball válogatott a budapesti teqball főhadiszálláson a kupola arénákban. A 6 fős junior keretből 5 -en tudtak részt venni ezen a vasárnapi napon (Dezsényi Zsófia, Vajthó Jenő, Tóth Benjámin Patrik, Csábi Milán és Varga Dániel), Hercegfi Máté igazoltan maradt távol.

A szokásos gyülekező után délelőtt 10:00 -kor közös bemelegítéssel indult a nap, amit Csereklye Martin tartott közel fél órában. Amire kifejezetten figyelt az edző és kiemelten fontosnak tartotta az az összhang és a szinkronban való dolgozás, ezzel is erősítve csapategységet. Ezután Janicsek Zsanett által egy átmozgató és egy intenzívebb labdás bemelegítést kaptak a fiatalok, ahol a technikai alapokra építve a robbanékonyságot és a koncentrációt akarta felkészíteni a továbbiakra. Mikor készen álltak a játékosok a gyakorlatok végrehajtására Zsanett és Martin az egyéni játékot és annak elemeit vették át, valamint szituációs feladatokat adtak nekik vegyítve állóképességi és robbanékonysági fejlesztéssel.  Eközben Borbély Patrik egyesével mérte fel őket elkülönítve a többiektől egy koordinációs és gyorsreakciós feladattal. Itt megszabott feladatot kellett végrehajtaniuk időre, majd megjavítani azt később.

A délelőtti edzés végén egyéni játékra került sor, majd jött az ebédszünet. A Magyar Teqball Szövetség előre rendelt be ellátást, folyadékutánpótlást és minden olyan energiapótló gyümölcsöt vagy szeletet, amire a fiataloknak szüksége volt, hogy kellően bírják a tábort.

A délután folyamán páros játékra fókuszáltak az edzők, illetve egy mini tornát is lebonyolítottak, ahol a párosítások random sorsolás alapján lettek meg. Nagyon szépen figyelhető meg a válogatott tagjain, hogy nem csak fizikailag és mentálisan is fejlődnek, de a játék intelligenciájuk is mindig egyre magasabb szintre lép. A tábori napok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy a már birtokukban lévő tudást fejlesszék és erre az edzők kiemelten figyelnek. Mindenkire egyesével írnak gyakorlatot, vagy elemzik játékukat. A következő ilyen alkalmat egy augsztusi hétvégén tartjuk meg.