Vissza

European Teqball Tour - Lisszabon 2. napi összefoglaló

Szombaton bemutatkoztak a vegyes párosok is a 3 napos viadalon. Magyarországot 8 duó képviselte, akik közül a legtöbben már rutinos versenyzőnek számítanak, de nagy örömünkre újoncokat is láthattunk az asztalokhoz állni.

Természetesen a figyelem ezúttal is a torna favoritjaira irányult, így a Világbajnok Bányik-Janicsek kettősre, a brazil Lindoso-Moraes duóra, de ide sorolható még a székely kettős, valamint a szerb páros és több hazai duónk (Sipos-Izsák, Blázsovics-Vasas, Csereklye-Nagy).

A legjobb 16 közé 5 magyar jutott be. Janicsek Zsanették itt összekerültek a Kovácsfi-Vicsek kettőssel (2:0), Blázsovics Ádám és Vasas Lea a lengyelek duóját utasította maga mögé (2:0), míg Katz Balázs és az először bemutatkozó Blázsovics Dorka a francia Hugo Rabeux – Julian Amelie duóval szemben alul maradt, hasonlóan a szintén először induló Forgács Bence – Godó Rebeka pároshoz, akiket a székely Góbék világbajnoki 3. helyezettjei győztek le.

Sajnos a sorsolás ezúttal nem volt kegyes és a negyeddöntőbe bekerülő két magyar csapat kénytelen volt szembenézni egymással. Blázsovics Ádám és Vasas Lea hatalmasat küzdött az 1. szettben, ám végül a Világbajnokok húzták be az utolsó pontot (12:11) s végül az egész mérkőzést egy remek, szebbnél szebb megmozdulásokban gazdag találkozót követően.

Bányik Csaba és Janicsek Zsanett február 27-én a brazil Leonardo Santanaval és Rafaella Fontessel fog elődöntőzni reggel 9 órától.