Vissza

European Teqball Tour - Lisszabon 1. napi összefoglaló

Február 25-én a férfi párosok kezdték meg a szereplést a European Teqball Tour lisszaboni állomásán. A szervezők 4 csapatot, köztük Bányik Csabát és Blázsovics Ádámot (Világranglista helyezésük alapján) emelték ki, így ők a nap folyamán később az egyenes kieséses szakaszban kezdhették meg a szereplést.

Sportolóink eredményesen vették a csoportkörök akadályait s a 6 duónkból a Katz-Velkey, Bakó-Kovácsfi, Forgács-Szegedi és a Bajor-Pál kettős is csoportja élén végzett. Ahogy közeledtünk a nap végéhez egyre szorosabb és nehezebb mérkőzések vártak a magyar klasszisokra. A legjobb 16 között búcsúzott élete első versenyén a Phoenix újonc párosa, Gemza Boldizsár és Cséri Soma, valamint a szintén Phoenix-es Szegedi Zalán és párja Forgács Bence, akik honfitársaikkal, Bakó Ádámmal és Kovácsfi Barnával szemben maradtak alul.

A negyeddöntőben egy rendkívül izgalmas Phoenix házi összecsapásra került sor, amiből egy hajszál híján ugyan (2:1), de a rutinosabb Világbajnok duó tudott győztesen kijönni a Katz Balázs - Velkey Balázs duóval szemben. Egy másik izzasztó mérkőzésen Bakó Ádámék igyekeztek felülkerekedni a legutóbbi Világbajnokságon ezüstérmet szerző székely Góbék együttesén, azonban a találkozó Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs győzelmével ért véget (0:2).

A nap végére tehát kialakult a vasárnapi folytatásban (elődöntők, döntők) részt vevők névsora. Blázsovics Ádámék a francia duónak vághatnak vissza a San Diegóban elszenvedett (ugyan beach versenyen) vereségért, míg a másik elődöntőben székely barátainknak szurkolhatunk, akik újra lejátsszák a "világbajnoki döntőt" a szerb Nikola Mitro - Bogdan Marojevic kettőssel.

Ezúttal vajon kihez kerül a fényesebb serleg?!