Vissza

Éremeső Párizsból és Kobyłkából

Eredményes nemzetközi hétvégét zártak sportolóink. Lengyelországból és Franciaországból is gazdag éremterméssel érkeztek haza a REAC Teqball Szakosztály, az Infinity Teqball és a RÁBA ETO Teqball Szakosztályának kiválóságai. 

Május 11-én a lengyelországi Kobyłka városában került megrendezésre az OSiR Kobyłka Teqball Kupa II. fordulója. A tornán férfi egyéni és páros számokban mérhették össze a tudásukat az indulók. Magyarországot az Infiinity Teqballból Varga Gergő és Csábi Milán, a Rába ETO-tól Csereklye Martin képviselte. 

Egyéniben a fiúk mindhárom dobogós helyezést elhozták, hiszen Martin az első, Gergő a második, míg Milán a harmadik helyen végzett. Párosban az Infinity alakulata bizonyult a legjobbnak, Csereklye Martin és lengyel társa a második helyet szerezte meg. 

undefined

Vasárnap Párizsban, Grand Prix II. fordulóján kellett helytállnia négyszeres világbajnokunknak, Blázsovics Ádámnak (REAC Teqball) és feltörekvő U19-es bajnokunknak Dezsényi Zsófiának (Rába ETO), akik mindketten három számban képviselték klubjukat és hazánkat. 

Blázsovics mindhárom kategóriában döntőt játszott. Egyéniben a jelenlegi világelső Györgydeák Apor felé billent ezúttal a mérleg, akivel később párosban sikerült győzedelmeskedniük, valamint Dezsényi Zsófiával szintén egy ezüstérmet hoztak el.

undefined

Fiatal kiválóságunk, Dezsényi Zsófi is remekelt, elsőként női egyéniben az Európa-bajnok Barabási Kingát győzte le, majd vele az oldalán párosban is diadalt arattak, így az ő mérlege 2 arany és egy ezüstérem (Blázsoviccsal) lett Franciaországban. 

undefined

Szívből gratulálunk minden sportolónknak és sikeres felkészülést kívánunk az előttük álló megmérettetésekhez!

A következő esemény a MOL Országos Teqball Bajnokság II. fordulója lesz, amely Miskolcon, a DVTK Arénában kerül megrendezésre a hétvégén (május 18-19.). 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók:

  • Góbék Teqball Team
  • OSiR Kobyłka Teqball Cup II. Facebook oldala