Vissza

Blázsovics Ádám mindhárom kategóriában a dobogóra állhatott a párizsi Grand Prix-en

Február 17-18-án a Francia Teqball Szövetség (FNTEQ) megszervezte az idei év első nemzetközi versenyét, az I. FNTEQ GRAND PRIX-t Párizs külvárosában. 

A tornára számos világbajnoki és Európa-bajnoki dobogós nevezett és habár világranglista pontokat nem osztottak a szervezők, mégis kiemelt versenyként tekinthettünk az eseményre. 

Magyarországot is több kiválóságunk képviselte, többek között a 4x-es világbajnok Blázsovics Ádám és az utánpótlás válogatott több kiválósága, Dezsényi Zsófia (2x-es U19-es bajnok), Varga Dániel Botond (U19-es bajnok), Csábi Milán és Hercegfi Máté

Sportolóink 4 kategóriában (női és férfi egyéni, férfi páros és vegyes páros) mérhették össze tudásukat az év idei első nemzetközi eseményén. 

EREDMÉNYEK

NŐI EGYÉNI KATEGÓRIA

  1. hely Barabási Kinga (Románia)
  2. hely Amelia Julian (Franciaország)
  3. hely Dezsényi Zsófia (Magyarország)

undefined

FÉRFI EGYÉNI KATEGÓRIA

  1. hely Györgydeák Apor (Románia)
  2. hely Blázsovics Ádám (Magyarország)
  3. hely Baptise Berna (Portugália)

A fiatalság is szépen helyt állt, hiszen Csábi Milán a legjobb 8-ig (a top16-ban a 2021-es világbajnoki ezüstérmes Julien Grondint győzte le 2:0-ra), Varga Dániel Botond a legjobb 16-ig jutott, Hercegfi Mátét egy portugál játékos búcsúztatta a top 8-ban.

undefined

FÉRFI PÁROS KATEGÓRIA:

  1. hely Blázsovics Ádám / Györgydeák Apor
  2. hely L. Santos / J. Pinheiro
  3. hely Bratlomiej Franczuk / Julien Grondin 

A legjobb 8 között fejezte be a versenyt a Csábi Milán (Infinity Teqball) és Varga Dániel Botond összeállításunk, míg a Sagyebó-István Dávid / Hercegfi Máté (Infinity Teqball) duó szintén itt búcsúzott.

undefined

VEGYES PÁROS KATEGÓRIA:

  1. hely Barabási Kinga / Györgydeák Apor
  2. hely Stephanie Brito / Blázsovics Ádám 
  3. hely Amelie Julian / Hugo Rabeux

A Dezsényi Zsófi / Varga Dani duónkat Blázsovics Ádámék búcsúztatták a top 8-ban egy szoros mérkőzésen. 

undefined

A négyszeres magyar világbajnok az idei évben a sportág másik meghatározó alakjával, az 1x-es világbajnok és Európa-bajnok Györgydeák Aporral az oldalán küzd majd a nemzetközi győzelmekért.  A sportág két meghatározó egyéniségéről van szó. Blázsovics a hazai teqball népszerűsítéséért tett sokat eredményeivel, és munkásságával, Györgydeák pedig az Erdélyben (is) nagy népszerűségnek örvendő székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team emblematikus játékosa.

„Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy hogy megy a játék párosban. Ez egy új helyzet, amihez igyekszünk alkalmazkodni, Apor is többször jön majd Budapestre a jövőben, és én is sokat készülök majd Székelyudvarhelyen. Egyéniben sikerült visszavágnom Hugo Rabeux-nak, akitől a világbajnokságon kikaptam, most ugyancsak a negyeddöntőben találkoztunk, és én jutottam tovább” – mondta Blázsovics Ádám, az első közös győzelmet követően.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók: FNTEQ Facebook oldala