Vissza

Blázsovics Ádám és Levik Boldizsár is megszerezte második egyéni győzelmét az Országos Bajnokságban

Július 23-án rendeztük a MOL Országos Teqball Bajnokság 2. fordulóját a férfiak egyéni kategóriájában. A helyszín ezúttal Balatonfüred volt, ráadásul a homokos talajon kívül az égető hőséggel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. 

A fordulóra 18 sportoló érkezett, akik 3 csoportra bontva kezdték meg mérkőzéseiket szombat reggel. 

A felsőházi elődöntőkben Csereklye Martin és Bakó Ádám, valamint a Phoenix Világbajnoka Blázsovics Ádám és csapattársa, Szegedi Zalán találkozott, végül az első találkozóban egy óriási 3 szettes csatában a Steqerz kéviselője, Bakó Ádám tudott győzedelmeskedni, míg a másik elődöntőt Blázsovics nyerte. 

Az alsóházban Levik Boldizsár (Bodker Teq) és Kovácsfi Barna (Phoenix Teqball Academy), valamint Tóth Benjámin (Infinity Teqball) és Balogh Balázs (Bodker Teq) elődöntőzött, mindkét esetben az előbbi győzelmével értek véget a találkozók. 

Az alsóházi döntőt fölényesen (12:6, 12:4) a Bodker Teq tehetsége, Levik Boldizsár nyerte, Tóth Benjáminnal szemben, akinek szintén jár az elismerés, az óriási meleg nem könnyítette meg a fiatalok helyzetét sem. A bronzmérkőzésen Kovácsfi Barna tudott felülkerekedni Balogh Balázson. 

A felsőházi döntőt a nemrég a nemzetközi viadalokon újonnan összeállt páros tagjai, Bakó Ádám és a 3x-os egyéni Világbajnok Blázsovics Ádám játszotta. A fergeteges egyéni show, amit a két sportoló mutatott a Balaton partjáról a pályák mellé vonzotta a Kisfaludy Strand látogatóit. A találkozó 3 rendkívül szoros szett alatt dőlt el a Phoenix Teqball Academy klasszisának javára. 

A bronzmérkőzés is hasonló izgalmakat hozott, hiszen Csereklye Martin és Szegedi Zalán személyében két rendkívül tehetséges és technikás játékosról beszélhetünk. Csereklye hordozta az elődöntő fáradalmait, ami rátette a bélyegét az 1. szettre, azonban a 2. szettre minden erejét összeszedve meg is nyerte azt, s lendülete kitartott a mindent eldöntő 3. szettben is, amit szintén 12:6 arányban meg tudott nyerni. 

A ránk következő hétvégén Tiszafüreden a férfiak páros kategóriája kerül reflektorfénybe.