Vissza

Bemutatkozik a CETEQ Nemzetek Ligája

A CETEQ bemutatja az idén tavasszal debütáló Nemzetek Ligáját, egy versenyt, ahol Európa legjobb nemzetei csapnak össze a bajnoki címért. Vadiúj versenyrendszer, vonzó európai helyszínek, világklasszis játékosok. Mi kellhet még?

Az Európai Teqball Szövetség (CETEQ) kezdeményezésére életre hívott bajnokság első szezonjában 8 ország csapatai mérik össze tudásukat, 4 állomáson, 6 kategóriában. Ez egy csapatverseny, ahol nem az egyén, hanem az ország eredménye számít. A résztvevő országok hat kategóriában (női és férfi egyéni, női és férfi páros, vegyes páros és U19) állítanak ki játékosokat, az egyes kategóriák eredményei összeadódnak és ebből születik meg a végeredmény. Az összecsapáson az győz, aki először ér el 60 pontot, amely az egyes kategóriák (10 pontig tart) rangadóiból tevődik össze.

Rendkívül lendületes, izgalmas mérkőzésekre lehet számítani. A nemzetek közötti egészséges rivalizálás, a csapatokon belüli stratégia alkotás is megfűszerezi majd ezt a rendhagyó tornát.

Az újonnan bemutatott verseny/bajnokság legelső állomását Belgiumban, Wavre városában rendezik április 6-7. között.

Magyarország a következő játékoskerettel indul az első fordulón:

FELNŐTT KERET:

  • Izsák Anna
  • Péchy Petra
  • Vicsek Nóra
  • Ács Krisztina
  • Blázsovics Ádám
  • Bányik Csaba
  • Katz Balázs

UTÁNPÓTLÁS KERET:

  • Dezsényi Zsófia
  • Tóth Benjámin Patrik

CSAPATVEZETŐ: Kota Gabriella 

undefined

A Nemzetek Ligája mellett a Belga Nemzetközi Nyílt Teqball Bajnokság is megrendezésre kerül, ahol a megszokott versenyrendszer szerint egyénileg, illetve párban mérkőznek meg egymással sportágunk kiválóságai. A tornán a teqball elitje is felvonultatja magát… Többek között a tavaly Európa-bajnoki és világbajnoki aranyat szerző Bányik & Katz kettős, a 4x-es világbajnok Blázsovics Ádám, a világbajnoki ezüstérmes Vicsek Nóra & Péchy Petra duó, de érkezik a szintén friss világbajnok Adrian Duszak, az egyéniben világranglista éllovas Györgydeák Apor és még számos nemzetközi sztár.

A felnőtt mezőny mellett szép számmal képviselteti magát a fiatalság is. Hazánkat a 2x-es U19-es bajnok Dezsényi Zsófia, a tavalyi országos junior bajnok Hercegfi Máté, az U19-es torna ezüstérmes duója, Tóth Benjámin Patrik és Levik Boldizsár képviseli utánpótlás téren.

Érdemes követni az eseményeket honlapunkon és közösségi oldalainkon!

A Nemzetek Ligájáról bővebben itt olvashattok: https://euroteqball.com/article/default/11

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /  

Fotók: CETEQ hivatalos honlapja