Vissza

Bányik és Katz visszatért, de a thaiok vitték a show-t Kínában

Elképesztő csapások, biciklirúgások a levegőben és hasonló izgalmak voltak a terítéken a qingdao-i Teqball Tour-on. Három kategóriában, 48 páros mérte össze tudását az ázsiai Teqball Tour első állomásán.

Női páros

undefined

Magyar lányaink szépen meneteltek a versenyen, egészen az elődöntőig jutott mindkét összeállításunk, ahol azonban a Janicsek Zsani & Barabási Kinga kettős és a Dezsényi Zsófi & Carolyn Greco duó sem tudott felülkerekedni a thaiok két fantasztikus párosain, így egymás ellen kellett megküzdeniük a bronzéremért.
A kisdöntőben Zsaniék dominánsabbnak bizonyultak és ennek eredményeként hazavihették a bronzérmet.

Vegyes páros

Ebben a kategóriában ezúttal a csoportmeccsek is izgalmasan teltek. Bányik Csaba és Janicsek Zsani már a csoportkörben találkozott az thai válogatott egyik esélyes duójával, a Kuntatong / Kukheaw kettőssel, akiket egy 3 szettes meccsen sikerült felülmúlni 4:9-es szett hátrányból (12:10 a vége). Csereklye és Dezsényi az amerikai Diaz / Greco kettőssel találkozott és Bányikékhoz hasonlóan a 3. szettben sikerült diadalmaskodniuk.
A legjobb 4-ig Bányikék és a Katz / Barabási formáció jutott, ott egymás ellen kellett megvívni, ami ezúttal Bányikék győzelmével ért véget. A bronzmeccsen Katzék nagyon játszottak és megszerezték a dobogó alsó fokát Kuntatong és Kukheaw-al szemben.
undefined
A döntőben óriási csatában maradt végül alul a 2021-es világbajnok duónk, mondhatjuk, hogy egy felejthetetlen mérkőzésen.
undefined

Férfi páros

A férfiak küzdelmei is szemkápráztató összecsapásokat hoztak. Az utolsó pillanatokig a Bányik/Katz duóért szoríthattunk, hiszen a Blázsovics/Csereklye kettős kiszállt a versenyből a legjobb 8 között. Az Esztergomban megtört 11 győzelmi sorozattal rendelkező páros ezúttal újra kiharcolta a döntőbe kerülést a lengyel/amerikai összeállítással szemben a kategória elődöntőjében. 

A döntő hangulatáról gondoskodott mindkét fél, hiszen egy 3 szettes elképesztően izgalmas és fordulatos mérkőzést láthattak a nézők. A mieink magukhoz ragadták a vezetést, majd alig pár "centi" választotta el őket a végső győzelemtől, amikor is a thaiok 4 meccslabdát hárítottak és kikényszerítették a döntő szettet, ahol azonban Bányik Csaba és Katz Balázs higgadtságának és összeszedettségének köszönhetően a kezdeti pont hátrányból visszakapaszkodott és végül diadalmaskodott, így újra folytatva a megszakított győzelmi szériát.

undefined

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /

Fotók: Teqball