Vissza

Bányik Csaba duplázott a Venice Beach-en

5 éremmel tértek haza sportolóink Los Angelesből a február 24-26. között megrendezett USA Teqball Tour állomásáról. Magyarországot 2 egyesület játékosai, a Halmozó-Steqerz Teqball Club és a Phoenix Teqball Academy SE képviselték.

A hölgyeknél Kota Gabriella és francia partnere Amelie Julian a B csoportban kezdte meg szereplését. A két hölgy első alkalommal állt össze és olyan harmóniát és stabilitást sikerült kialakítaniuk egymás között, ami a döntőig repítette őket. A lányok nagyon erősen kezdtek, aminek eredményeképp meg is nyerték az első szettet. A találkozó végül mégis az amerikai lányok győzelmével zárult. 

undefined

Vegyes párosban Bányik Csaba Amelie Julian-nal ismét remekelt és szettveszteség nélkül jutott a kategória döntőjébe, ahol a 2x-es világbajnoki ezüstérmes brazil duó, Leonardo Lindoso del Almeida és Vania Moraes da Cruz volt az ellenfél. A találkozó rendkívül látványos és izgalmas mérkőzést eredményezett. A szintén első alkalommal együtt versenyző magyar-francia kettős elképesztő harmóniájának köszönhetően kifogott az összeszokottabb brazilokon és megnyerte a végső ütközetet.

undefined

Férfi párosban a 3x-os USA Teqball Tour győztes duó Bányik Csaba és Katz Balázs állt asztalhoz az összesen 7 világbajnoki címet viselő Blázsovics Ádám (4x) és Nikola Mitroval (3x) szemben.A két ellenfél rendkívül magabiztosan állt a játékhoz, azonban Bányik és Katz olyan formát mutatott, amelyre nem volt ellenszere a frissen összeállt világbajnoknak, így a mérkőzést 2 szettgyőzelemmel a Phoenix Teqball Academy duója nyerte meg, ezzel Bányik Csaba második alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára. 

undefined

A kategória bronzmérkőzését Odnoga Mátyás és Forgács Bence nyerte a brazil Leonardo Santana és Leonardo Lindoso del Almeida-val szemben.

A torna kipihenésre nem lesz sok ideje játékosainknak, hiszen március 2-5. között kedződik az első Asian Teqball Tour, melynek első állomása Dubai. 

Gratulálunk a szép eredményekhez és sok sikert kívánunk a soron következő tornához!