Vissza

Bangkok ad otthont a 2023-as Teqball Világbajnokságnak

A FITEQ bejelentette, hogy a thai főváros, Bangkok üdvözli a világ legjobb teqballozóit a 2023-as Teqball Világbajnokságon.

A mosolyok (city of Smile) városának is nevezett Bangkok ezzel Nürnberg (Németország), Gliwice (Lengyelország), Reims (Franciaország) és Budapest után az első Európán kívüli helyszínként csatlakozik a Teqball Világbajnokság szervezőinek listájához. A sportág legnagyobb eseménye november 29-től december 3-ig tart. A 2022-es évhez hasonlóan öt kategória lesz: férfi és női egyéni és páros, valamint vegyes páros. 

A 8000 férőhelyes Hua Mark stadion a tervek szerint a 2023-as Teqball Világbajnokság otthona lesz, amely 1966-os építése és 2012-ben felújítása óta számos nemzetközi sporteseménynek szolgált helyszínéül. 

undefined

"A Teqball a különböző kultúrák és az ebből fakadó játékstílusok találkozásának ünnepe." – mondja Huszár Viktor, a sportág egyik alapítója. "A Teqball a leguniverzálisabb módon keveri a hagyományos sportokat. 2023-ban Thaiföldön rendezik meg a Teqball Világbajnokságot, amelyen a világ legképzettebb teqerei találkoznak. Alig várjuk, hogy a Teqball legjobb sportolóit lássuk egymás ellen a hihetetlenül Thaiföld városa.”

undefined

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy első alkalommal rendezhetjük meg Európán kívül a teqball világbajnokságot. Az elmúlt néhány évben a teqball hatalmasra nőtt Thaiföldön, és volt egy álmunk, amely most vált valóra. A teqball legrangosabb versenye hatodik alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal Bangkokban, és biztos vagyok benne, hogy sportolóink mindent megtesznek, hogy a legjobb formájukat nyújtsák a zsúfolásig megtelt lelátók előtt, és rekordszámú résztvevőre számítunk.” – emeli ki Ronnachai Munchusoontornkul tábornok, a Thaiföldi Teqball Szövetség elnöke.

A nürnbergi világbajnokságon 55 nemzet 211 sportolója vett részt, a FITEQ mindkét számban többet vár az idei évtől, hiszen a sportág immár 153 nemzeti szövetséggel rendelkezik. 

Az esemény iránt már most is óriási az érdeklődés, hiszen a thaiföldi MONO29 élőben fogja közvetíti a mérkőzéseket.

Több országban, köztük hazánkban is a sportolók nemzeti selejtezőkön vesznek részt és a selejtezők végső eredményének fejében szereznek kvalifikációt a világbajnokságra. Egy sportoló maximum két kategóriában indulhat el a versenyen és egy kategóriában maximum egy versenyző (párosoknál páros) nevezhető. 

Magyarország teqball válogatottjára hamarosan fény derül, hiszen szeptember 23-24. között lezajlik a MOL Országos Teqball Bajnokság utolsó, az-az 3. fordulója, Budapesten, a Ludovika Arénában

Az eseményről bővebben itt tájékozódhattok: https://www.fiteq.org/events/389/details

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /

Fotók: Teqball / Getty Images