Vissza

Az első CETEQ eseményre Párizsban került sor

Európai teqball sztárok tömkelege versenyzett közvetlenül a párizsi Eiffel-torony alatt az alakuló CETEQ (Európai Teqball Szövetség) eseményén. 

Az Európai Teqball Konföderáció a 3. krakkói Európa Játékok alkalmával történt megalakulásának bejelentése után nyilvánosságra hozta tevékenységét,  valamint megkezdte a munkát rögtön egy párizsi verseny megszervezésével és lebonyolításával. A Párizs Teqball Kiállítás néven életrehívott eseményen 12 vegyes páros vett részt, akik közül néhány a (nem csak) európai Teqball Crème de la Crème-éhez tartozik.

undefined

Az első helyen a magyar duónk,a Kota Gabriella/Katz Balázs kettős végzett, a második helyen az Amelie Julian/Hugo Rabeux által képviselt házigazdák, a harmadik hellyel pedig az Anastasia Terekh/Dmytro Shevchuk ukrán páros zárta a díjazottak listáját. Összesen 13 nemzet képviseltette magát az Eiffel-torony árnyékában zajló tornán. 

„Ahogyan a CETEQ létezésének hivatalos bejelentésekor bemutattuk, a Konföderáció aktívan szeretné segíteni a teqball fejlődését az öreg kontinensen.” – mondta Jawad El Hajri, a CETEQ elnöke

"Örülünk, hogy tagországaink és néhány élsportoló azonnal üdvözölte az ötletet, és ezzel a csodálatos Teqball Kiállítással segítettek elindítani az előttünk álló hosszú utat. Az Eiffel-torony választása nem véletlen, hiszen Európa egyik jelképe. Nem véletlenül választottuk az eseményen a vegyes páros  kategóriát, hiszen a CETEQ több szeretne lenni, mint egy hagyományos sportszervezet, a versenyen bemutatott társadalmi program is azt sugallja, hogy szeretnénk társadalmi szinten is hatni. Az elkövetkező hetekben, hónapokban a szövetség célja, hogy továbbra is olyan új módzsereket vezessen be, amelyek nemcsak profi, hanem amatőr és ifjúsági szinten is segítik a teqball fejlődését. Biztosak vagyunk benne, hogy az európai teqball izgalmas idők előtt áll – emelte ki El Hajri, aki egyben a Francia Teqball Szövetség elnöke is. 

Forrás: fiteq.org

Blázsovics-Petri Zsófia