Vissza

Asian Teqball Tour: Történelmi torna Dubaiban

Az Egyesület Arab Emirátusokba utazik a teqball világ krémje, hiszen Dubai ad otthont a közel-kelet legelső teqball eseményének a sportág történetében. Az Asian Teqball Tour a FANKEEPERS Fesztivál keretében valósul meg és 5 kontinens 16 nemzetének 83 teqballozóját mozgatja meg.

undefined

A világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa árnyékában zajló kiemelt versenyen 3 kategóriában (női, férfi és vegyes páros) küzdhetnek meg a sportolók a legjobbnak járó trófeáért és az első hellyel járó pénzjutalomért, valamin világranglista pontokért.

Mindössze egy héttel a 2023-as év második USA Teqball Tour állomását követően, a FITEQ valaha volt legforgalmasabb menetrendje folytatódik. A Los Angeles-ben duplázó (férfi páros és vegyes páros) Bányik Csaba, valamint a négyszeres vb-győztes, férfi párosban a Venice Beach második helyezettje, Blázsovics Ádám egyaránt az Emírségekben szerepel. 

A 2022-es világbajnokság sztárjai közül Vasas Lea is asztalhoz áll női párosban a 2x-es világbajnok Janicsek Zsanettel és vegyes partnerével Bakó Ádámmal, akivel szintén világbajnoki címet szerzett Nürnbergben. 

A négynapos versenyen a thaiföldi akrobata mesterek, valamint Kína első teqball klubjának alkotói is megmérettetik magukat a többi nemzet legjobbjai között.

A dubaji eseményt a FITEQ YouTube-csatornája közvetíti, a finálé pedig élőben követhető az Eurosporton.