Vissza

Asian Teqball Tour: a történelmi eseményen Bányik Csaba megszerezte 50. nemzetközi tornagyőzelmét

Dubai adott otthont a FITEQ legelső Asian Teqball Tour állomásának március 2-5. között, a Közel-Keleten, ahol 16 nemzet, 83 versenyzője mérkőzött meg egymással. A torna látogatóit és mondhatjuk, hogy saját versenytársaikat is meglepték a thaiföldi sportolók, akik szemkápráztató repülő mozdulatokat mutattak be az esemény során és mindezzel eredményesen is éltek, hiszen 2 arannyal távoztak a 3 napos tornáról, de hazai sportolóink sem tértek haza üres kézzell Bányik Csaba és Katz Balázs folytatta az idei év sikersorozatát. 

A hölgyek páros számában a thaiföldiek domináltak. A torna egyik legnagyobb meglepetése volt, amikor a csoportkörben a thai Seesawad és Homdee győzedelmeskedett a tavalyi világbajnok Vasas & Janicsek kettős felett, így csoportja első helyén végzett. Világbajnokaink a csoportból kijutva nem tudtak sokáig menetelni, hiszen a STEQERZ feltörekvő csillagai, Péchy Petra és Vicsek Nóra megállt parancsolt nekik. 

A torna harmadik magyar női duója, a Dezsényi Zsófia & Nagy Boglárka összeállítás Vicsekék mellett szintén remekelt és elődöntőbe is jutott. Sajnos magyar párosaink elvesztették az elődöntőket, ezúttal nem volt ellenszerünk a thai csapatok ellen, így hazai bronzmérkőzésre készülhettünk. 

A találkozót Péchy Petra és Vicsek Nóra nyerte 2:0-ra. 

undefined

A vegyes páros döntőben Péchy Petra (STEQERZ) ismét asztalhoz lépett, ezúttal a 4x-es világbajnok Blázsovics Ádám (Phoenix Teqball Academy) oldalán, hiszen szettveszteség nélkül jutottak a kategória döntőjébe. Ellenfelük a thai Wongkhamchan és Dejaroen az aktuális világbajnokainkat lepték meg a csoportkörben s ezzel akkora lendületet vettek, hogy meg sem álltak a legfontosabb mérkőzésig, a döntőig. 

A döntőben több szenzációs támadással és stabil védekezéssel a thaiföldi pár vitte az első szettet. Wongkhamchan és Dejaroen gyorsan kapcsolt a második szettben is és zsinórban hat pontot szerzett. A mieink ugyan kihasználták az időkérésüket, de nem tértek vissza, Wongkhamchan pedig megszerezte második aranyát a dubai Asian Teqball Touron.

undefined

Férfi párosban a thaiföldi Kukheaw és Dejaroen ugyan egy kis szerencsével Györgydeák és Ilyés mögött jutott tovább a kieséses szakaszba, de végül sikerült a döntőbe is helyet foglalniuk, ahol a Phoenix Teqball Academy címvédői, Bányik Csaba és Katz Balázs várt rájuk.

Bányik világklasszis adogatásainak köszönhetően magyar duónk ellopta az első szettet. A sportágunk történelmének leghosszabb labdameneteit nyújtó összecsapáson   - a második harmad közel 20 percig tartott - a thai teqballozók egyenlíteni tudtak a férfi páros döntőjének 2. szettjében. A végső szettben a Bányik / Katz kettős 7- 0-ra vezetett és a szett alatt egy sem engedte közel magához kihívóit.

A magyarok ezzel a diadallal folytatták siker szériájukat és sorozatban 8. trófeájukat szerezték meg a kategóriában.

„Nemcsak az Asian Teqball Tour trófeájáért játszottunk, hanem Bányik 50. sikeréért. Nem hagytuk, hogy az ellenfeleink túlnőjenek rajtunk. Koncentráltunk, és remek adogatásokkal kontrolláltuk őket.” – tisztázta Magyarország egyetlen aranyérmének okát Katz.

undefined

További fotók az eseményről Teqball flickr oldalán érhetők el:

https://www.flickr.com/photos/teqball/albums/72177720306412503

Forrás: FITEQ / Képek: Teqball (flickr)