Vissza

A madridi World Series-en debütál a Torna Legjobb Sportolója Díj

A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) bemutatja a Torna Legjobb Sportolója Díjat. A sportág 10 éves évfordulója alkalmából számos eseménnyel és újdonsággal készül a FITEQ. Az egyik újdonság lesz, hogy a madridi World Series-en díjazzák a Torna Legjobb Sportolóit, mind a férfiaknál, mind a hölgyeknél. 

441501585_18435283834063877_329113507197000811_n.jpg442372500_18435283846063877_318437883157387168_n.jpg

A FITEQ 250. nemzetközi eseménye májusban, Madridban kerül megrendezésre, ahová 1 év után tér vissza a World Series versenysorozat, amely a világbajnokság után a második legrangosabb esemény a sportágban. A tornát rendkívül nagy izgalom és várakozás övezi mind a szurkolók, mind a sportolók részéről. A Nemzetközi Szövetség ezzel az innovatív kezdeményezéssel szeretné elismerni a női és férfi sportolók elmúlt évek alatt nyújtott lenyűgöző teljesítményét. Az új elismerés egyben fokozza a verseny izgalmát és presztízsét is. 

Az elismerés átadására a torna döntőit követően kerül majd sor. Egy egyedi kiválasztási módszer szerint 3 döntéshozói csoport hozza meg a végső eredményt. A döntés 25 %-át a szurkolók szavazata teszi ki, akik a FITEQ honlapján (https://www.fiteq.org/vote) található linken keresztül adhatják majd le voksaikat. Ez a demokratikus megközelítés lehetővé teszi, hogy mindenki beleszóljon a torna kiemelkedő szereplőinek elismerésébe, és bevonja a globális teqball közösséget a szenzációs teljesítmények elismerésébe. Mindenki digitálisan szavazhat majd a kedvencére. 

"Sok szeretett sportolónk a Teqball születése óta velünk van. Ők az úttörők, és folyamatosan nagyon keményen dolgoznak a sportág fejlesztéséért. Ezzel a díjjal a FITEQ szeretné megbecsülni és elismerni mindazt az erőfeszítést, amelyet sportolóink ​​a játékba fektetnek." – mondja Müller Béla kommunikációs vezető.

A döntés további 25%-a a közvetítői (média) csapat kezében lesz, akik szorosan figyelemmel kísérik a mérkőzéseket, és értékelik a látványos rangadókat, a ragyogás pillanatait és a játékosok által az esemény során tanúsított tisztaságot (fair play). Szakértelmük és belátásuk értékes perspektívát kínál a díj legérdemesebb kitüntetetteinek azonosításához. 

Végül a döntéshozatali folyamat fennmaradó 50%-a a FITEQ Versenyeztetésért Felelős Osztályára hárul, amely szakértőkből és tisztségviselőkből áll, akik mélyen ismerik a sportágat és annak fortélyait. Olyan tényezőket értékelnek, mint a meglepő eredmények, a erőn felüli teljesítmények és a lenyűgöző sporttörténetek, amelyek az esemény során bontakoznak ki, biztosítva, hogy a díj ne csak a képességeket, hanem a kitartást, az elszántságot és a sportszerűséget is tükrözze.

A díj bevezetésével a FITEQ célja, hogy inspirálja a játékosokat a folyamatos fejlődésre és képességeik határainak feszegetésére, elismerve és értékelve fáradhatatlan erőfeszítéseiket és a sport iránti elkötelezettségüket.

Mind a nők, mind a férfi játékosok között kiosztásra kerül a legjobbnak járó díj. A cím mellett a játékosok egy-egy trófeát kapnak, amely a rendezvényen nyújtott nagyszerű teljesítményük emlékét őrzi, valamint fejenként 150 dollárral lesznek gazdagabbak.

A szervezők az esemény során a televízióban és a közösségi médiában többször is emlékeztetik majd a követőket a Torna Legjobb Sportolója Díjra, ami az első naptól kezdve egy extra izgalmat kelt majd, és az utolsó döntő első szettje utáni bejelentéssel zárul. Ez a folyamatos elkötelezettség biztosítja, hogy a rajongók továbbra is nagy figyelmet fektessenek a versenybe, és lelkesen várják az arra érdemes győztesek leleplezését. 

Érdemes lesz tehát követni az eseményt és szavazni az arra érdemes sportolókra.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Forrás: FITEQ

Facebook: https://www.facebook.com/events/1146961673098475?active_tab=about

Weboldal: https://www.fiteq.org/vote