Vissza

A FITEQ bejelentette a 2023-as Európai Játékok második selejtezőjét

A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) bejelentette, hogy a 2023-as Európa Játékok második selejtezője az észak-macedóniai Szkopjéban lesz 2023. január 26. és 29. között.

A FITEQ korábban úgy döntött, hogy elhalasztja a második selejtezőt, amelyet a németországi nürnbergi Kia Metropol Arénában kellett volna megrendezni, miután úgy döntött, hogy a helyszín jobban megfelelne az 5. Teqball Világbajnokságnak.

A halasztást követően a FITEQ méltó európai alternatívát keresett, és a szkopjei SC Jane Sandanski sportcsarnokot választotta Észak-Macedónia fővárosában.

A selejtező januárra halasztása több időt biztosít az európai sportolóknak a versenyre való felkészülésre, ugyanakkor több nemzeti szövetségnek is lehetősége nyílik a kvalifikációs szakaszba való bekapcsolódásra. A verseny rendkívül kiélezett lesz, hiszen a teqball először fog debütálni az Európa Játékokon, a kontinens első számú multisport eseményén.

A kvalifikációs kategóriák természetesen megegyeznek az első kvalifikáció versenyszámaival: férfi egyéni, női egyéni, férfi páros, női páros és vegyes páros.

Az esemény pénzdíja 30 000 USD lesz.

 A 2023-as Európa Játékok első selejtezőjét a European Teqball Tour keretében rendezték meg Budapesten 2022. szeptember 29. és október 2. között.

Bővebb információt a FITEQ honlapján találtok az eseményről: https://www.fiteq.org/events/353/details