Vissza

A Bakó / Odnoga duó sikerével zárult az esztergomi Teqball Tour

Óriási meglepetéseket hozott az I. Teq Fesztivál, hiszen véget ért a Bányik/Katz kettős sorozata. 

Az I. Teq Fesztivál a gyönyörű Esztergom városában zajlott, alig pár méterre a Duna partjától. A megmérettetésen többek között részt vettek a krakkói Európa Játékok hősei is és az eseményen véget ért egy hihetetlen veretlenségi sorozat is.

Női páros

A hölgyeknél Kota Gabriella és Ács Krisztina fergeteges teljesítményt nyújtott a 3 napos versenyen, és szettvesztés nélkül szerezték meg az aranyat. Ami figyelemre méltó, hogy a fináléban végig domináltak a Vasas Lea és Janicsek Zsanett - az alig egy hónapja Európa-bajnokságon megkoronázott duó - ellen. Péchy Petra és Vicsek Nóra, hogy a magyar éremgyűjtemény teljes legyen, egy esős meccsen szerezte meg a bronzérmet.

"Szerencsére jók voltak a szerváink, ütéseink, bár nehéz felkészülni egy ilyen meccsre. Minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. A hőség ellenére is jó meccseket játszottunk az egész tornán, jó torna volt! "- mondta Ács Krisztina.

undefined

Vegyes páros

Kotának nem volt ideje pihenni a női döntő után, hiszen Katz Balázs mellett újabb döntőben szerepelt. Ellenfeleik, Nikola Mitro és Maja Umicevic makulátlan teljesítménnyel cirkálták át a mezőnyt a döntőig vezető úton, míg Kota és Katz epikus csatákat vívott – a nyolcaddöntőben sikerült visszajönniük Vicsekkel és Odnogával szemben, majd megismételték a bravúrt Bányik Csaba és Ács Krisztina ellen az elődöntőben. 

A döntő pedig semmiben sem volt más: a Mitro / Umicevic duó az első szettben 8:8 után zsinórban négy ponttal szerzett vezetést. A mieink a második szettre ismét összeszedték magukat és mindent bevetettek az egyenlítés érdekében, majd végleg ellehetetlenítették a szerbek játékát egy meglehetősen egyoldalú harmadik szettben megszerezve ezzel első közös torna győzelmüket. Honfitársaik, Péchy Petra és Blázsovics Ádám szerezték meg a bronzot. Kota Gabi így két arannyal, Péchy Petra pedig két bronzzal távozott Esztergomból.

"Egyik döntőben sem volt könnyű, a női párosok kicsit megterhelőbbek voltak, mert ez egy meccs volt a sokadik meccse, szóval nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk. az első közös tornagyőzelmünk, és már régóta próbálkozunk, de valami mindig hiányzott. Nem sokat pihentem a két meccs között, de szerencsére ritmusban maradtam és sikerült nyernem!" – mondta a két aranyérmet szerző Kota Gabriella.

undefined

Férfi páros

Mitrónak vissza kellett rohannia a nagyszínpadra, hogy már megszokott társával, Bogdan Marojevicssel együtt részt vegyen a férfi döntőben. A világbajnokok az utolsó meccsig domináltak, ahol a feltörekvő Bakó Ádámmal és Odnoga Mátyással kerültek szembe. A magyar párosnak ez volt az első nemzetközi megmérettetése együtt, az év egyik legnagyobb meglepetését az elődöntőben hozták le, ahol izgalmasan véget vetettek az Európa-bajnok, Bányik Csaba és Katz Balázs 11 hónapos győzelmi sorozatának.

A döntőbe vitték magukkal a lendületet a világranglista éllovasai ellen, akik csak a második szett közepén tudták szorosan tartani új duónkat. Odnoga és Bakó elképesztő formát mutattak melynek köszönhetően megnyerték életük első tornáját, ami után azt nyilatkozták, hogy ez még jobban éhessé tette őket a további sikerekre. A bronzérmet a Katz / Bányik kettős vitte haza miután legyőztél a Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs kettőst.

"Belül szoros meccs volt, ki-ki meccset játszottunk, amit valószínűleg jobban kihasználtunk, és be tudtuk fejezni, így nem tudtak visszajönni, és elég jól védekeztünk. Sokat jelent ez a győzelem, jót tett az ömbizalmunknak, hiszen ez volt az első nemzetközi tornánk, el is kaptuk az ütemet és a kémia is jól működik köztünk, hiszen nagyon jó barátok vagyunk a pályán kívül is, és ezt a pályára is be tudjuk vinni" - elemezte a tornát Odnoga Mátyás.

"Az döntötte el a mérkőzést, hogy ki milyen forman volt aznap, mi az egész meccsen 'flow'-ban voltunk, precízen játszottuk a játékunkat, Matyi eszméletleneket ütött, én pedig eredményesen tudtam védekezni és jókat adtam fel számára. Hamarosan jön a pulai torna, melyre nagy energiával készülünk, szeretnénk azt a tornát is megnyerni és a dobogó legfelső fokára állni!" - tette hozzá Bakó Ádám.

undefined

Magyar Teqball Szövetség / Blázsovics-Petri Zsófia /

Fotók: Teqball