Vissza

2 éves a Magyar Teqball Szövetség

Pontosan két évvel ezelőtt született meg ezen a napon az a Szövetség, amely 30 tagszervezetet és több, mint 230 játékost magáénak tudó szervezetté nőtte ki magát.

A 2020-ban, akkor még 11 egyesülettel megalapított szervezetet id. Gattyán György elnök úr és a MATESZ elnöksége legjobb tudásának megfelelően alakította, irányította. Mindenki Gyuri bácsija a sportág iránti szeretetével és az egyesületek a lelkesedésükkel olyan atmoszférát teremtettek Magyarországon, amely párját ritkítja a teqball világában.

A MATESZ (korábbi nevén: Országos Teqball Szövetség / OTESZ /) igyekezett ezalatt a 2 év alatt megfelelni mindazoknak az elvárásoknak, melyeket egyrészt a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) várt el, de leginkább szerettünk volna megfelelni a magyar teqballozók és a sportág szülőhazájaként, Magyarország elvárásainak.

Legfontosabb feladatunknak máig azt érezzük, hogy folyamatosan lehetőséget biztosítsunk a sportolni vágyóknak és célunk, hogy egyre többen válasszák a teqball-t, hiszen egy olyan közösség várja őket egy olyan MOZGALOM, ahol nem csak barátokra, de egy egész nemzetközi CSALÁDRA találhatnak. Ennek eredményeképp idén is elindítottuk az országos bajnoki sorozatunkat, amely Magyarország egészét körülöleli.

Ahogy a teqball szlogenje is szól, a sportág mindenkinek szól és bárhol játszható a világon. Erre is nagyon büszkék vagyunk.

A tavalyi évben a magyar teqball válogatott hatalmas sikert aratott a lengyelországi Világbajnokságon (3 aranyérem, 1 bronzérem) , ami talán egy visszaigazolás lehet arra, hogy a munkát, a fejlődést folytatni kell.

Szeretnénk, hogy Magyarország világklasszis teqball játékosai példaképekké váljanak azon fiatalok számára, akik most ismerkednek a sportággal, fontos, hogy lássák azt, hogy kemény munkával és szorgalommal meddig lehet eljutni.

Tudjuk, hogy a sportág fejlődése számára elengedhetetlen a megfelelő sportszakmai tudás, az alapok elsajátítása és az alapokra való építkezés, így a hazai teqball edzők és játékvezetők képzésének struktúráján is folyamatosan dolgozunk.

Büszkék vagyunk arra, hogy egyre többen látják a sportágban a lehetőséget, így csatlakoztak és csatlakoznak hozzánk olyan cégek (BT, MOL, TIGRA, DORKO, LECHNER TUDÁSKÖZPONT), szervezetek, melyekkel együttműködve az olimpiai álom egyszer karnyújtásnyira lehet.

Hálásak vagyunk mindazoknak, akik hozzájárultak és hozzájárulnak a Magyar Teqball Szövetség és a magyar teqball mozgalom fejlődéséhez, kiemelten köszönjük támogatóink, együttműködő partnereink, a Nemzetközi Teqball Szövetség, és a Magyar Kormány (EMMI SFÁT) segítségét.

NÉLKÜLETEQ MA NEM TARTANÁNK ITT! KÖSZÖNJÜK!