Vissza

Két arannyal zárták magyar sportolóink a Teqball Tour los angeles-i tornáját

Október 14-16. között ismét az angyalok városában találkozott a teqball elitje. A 3 napos torna világbajnokok és számos hazai, valamint nemzetközi kiválóság jelenlétével zajlott. Ezúttal 3 kategóriában mérhették össze tudásukat a sportolók: női páros, férfi páros és vegyes páros.

Magyarországot a Steqerz Teqball klubtól Bakó Ádám, az Agroméra Teqball Academy-től Vasas Lea és a Phoenix Teqball Academy-től Janicsek Zsanett, Blázsovics Ádám, Bányik Csaba és Katz Balázs képviselte.

Női párosban Zsani és Lea remekül szerepelt csoportja alatt, majd az egyenes kiesést is könnyedén vették. Az elődöntőben a lányok az amerikai Nancy Avesyan & Kimberly Baker kettőst győzték le, így vasárnap a döntőre készülhettek. A döntőben a brazil Vania Moraes da Cruz & Ester Viana Mendes párossal kellett szembenézniük, akik bár nem olyan rég óta versenyeznek együtt, mégis nagy összhangban versenyeznek. Az első szettben egyértelműen a brazil hölgyek domináltak, a mieink sokat hibáztak, amit sikerült a második szettre helyrehozni s így döntő szettre kerülhetett sor. A szett végig feszült hangulatban telt, szép támadások és nagy bravúrok jellemezték mindkét oldalról, azonban ezúttal a brazilok jöttek ki győztesen a mérkőzésből (11:13).

A férfiak mezőnye is izgalmas összecsapásokat hozott. Duóink, a Bakó/Blázsovics és Bányik/Katz kettős is gondtalanul menetelt az elődöntőig, ahol a budapesti Teqball Tour-hoz, majd a világbajnoki selejtezőhöz hasonlóan ismét szembe kerültek egymással. Az összecsapás 1. szettjét Bakóék nyerték, azonban a második szettben Bányikék tempót váltottak, amit a két Ádám nem tudott tartani és a döntő szettben is a Bányik/Katz duó bizonyult határozottabbnak és újabb fölényes szett győzelmet aratva a döntőre készülhettek. A vasárnapi bronzmérkőzésen Blázsovics és Bakó felülkerekedett a székely klasszisokon, Györgydeák Aporon és Ilyés Szabolcson. A döntő a világbajnok szerb kettős és a Phoenix játékosai között rendkívül látványosra sikerült. Hatalmas Bányik szervák, bivalyerős Marojevic fejesek, lenyűgöző támadó akciók és védekező formációk követték egymást. Az összecsapásban a két páros fej-fej mellett haladt, míg Bányik Csaba és Katz Balázs az első szett megnyerését követően a másodikban is győzedelmeskedni tudott, így ismét felállhattak az amerikai torna dobogójának legfelső fokára.

A vegyes páros kategória ismét egy színfoltja lett a 3 napos Tour-nak, hiszen amellett, hogy a kategória pikantériáját a két nem együttes alakítása adja, ezen a tornán új vegyes párosok alakultak, akik felborították a megszokott eredményeket. Az egyik meglepetés duó volt a Györgydeák Apor & Ester Viana Mendes kettős, akik a torna egyik elődöntőjében egy 3 szettes találkozón felülkerekedtek a világbajnok Janicsek Zsanett & Bányik Csaba duón. A másik elődöntőt sikeresen vette a Bakó Ádám & Vasas Lea kettős, akik Hugo Rabeux-t és Amelie Julian-t tudták legyőzni és így újra döntőre készülhettek.

A döntőben Vasas Leáék dolgát igencsak megnehezítette a meglepetés Györgydeák/Mendes kettős, ám összeszokottságuknak és bravúros játékuknak köszönhetően 2:0-ra meg tudták nyerni a döntőt. A bronzmeccsen világbajnokaink szintén győzni tudtak, így nagy örömünkre két magyar párost láthattunk ismét a dobogóra állni.