Vissza

Fordulatos eredmények a világbajnoki selejtező 1. fordulójában

Szeptember 24-25-én rendeztük a 2022-es teqball világbajnokság magyar selejtezőjének 1. fordulóját. A BOK csarnok a 2 napos kiemelt fontosságú torna alatt Magyarország legjobb teqballozóinak adott otthont.

Szombaton reggel 9 órától dr. Janó Márk, a MATESZ elnökének nyitóbeszédét követően a vegyes páros kategóriával kezdődött a verseny, ahol 5 duó mérte össze tudását.

A párosok körmérkőzést játszottak, mely végén kialakult a dobogósok sorrendje:

  1. hely Bakó Ádám (Steqerz) & Vasas Lea (Agroméra Teqball Academy)
  2. hely Janicsek Zsanett & Bányik Csaba (Phoenix Teqball Academy)
  3. Kota Gabriella & Katz Balázs (Phoenix Teqball Academy)

A nap folytatásában a női egyéni és a férfi párosok küzdelmeit láthattuk. Női egyéniben 8 sportoló indult el, köztük a 2021-es gliwicei világbajnokság győztesével, Izsák Annával. A világbajnok ezúttal is remekül vette az akadályokat, aminek eredményeképp az elődöntőre készülhetett. Az egyik elődöntőben Izsák múlta felül a Steqerz színeiben játszó Vicsek Nórát, a másik pályán pedig Ács Krisztina, a krakkói Wolrd Series győztes múlta felül ellenfelét, Nagy Boglárkát (Infinity Teqball).

A döntőben végül a világbajnok magabiztos játékkal nyert a Phoenix Teqball Akadémia kiválóságával szemben. A bronzmeccsen Nagy Boglárka tudott győzni Vicsek Nórával szemben.

Férfi párosban 12 duó indult el a tornán. Az elődöntőig a Steqerz, a Phoenix és az Infinity duói jutottak el. A Blázsovics Ádám & Bakó Ádám kettős a Forgács Bence & Odnoga Mátyás kettőssel, míg Bányik Csaba és Katz Balázs a Csereklye Martin & Kovácsfi Barna duóval találkozott. Mindkét elődöntő előbbiek sikerével végződött, így Bakóék Krakkó után ismét készülhettek Bányikékkal a selejtező 1. fordulójának döntőjére. A döntő ismét kiélezett mérkőzést eredményezett, ám ezúttal Blázsovics és Bakó győzelmével zárult a döntő szettben. A bronzmérkőzést Forgács Bence és Odnoga Mátyás nyerte.

A nap utolsó kategóriája a női páros volt. Összesen 4 páros indult a kijutásért, közöttük a legesélyesebbnek tartott Janicsek Zsanett és Vasas Lea kettőssel. Érdekesen alakult a végeredmény, hiszen az nem volt kérdés, hogy az összes meccsét megnyerő Janicsek & Vasas duó lett az abszolút győztes, azonban a további eredmények úgy alakultak, hogy körbeverés esete után 2. helyen végzett a Kota/Ács kettős, akik szoros meccset játszottak Janicsekékkel, legyőzték az Izsák/Nagy kettőst, de kikaptak a Péchy/Vicsek duótól, akiket viszont Izsák Annáék tudtak legyőzni a döntő szettben.

Vasárnapra már csak egyetlen szám, a férfi egyéni kategória maradt, ahol 20 játékos küzdött a kijutás lehetőségének megteremtéséért, köztük a 3x-os egyéni világbajnok Blázsovics Ádám. A legjobb 8 között igazán izgalmas mérkőzéseket láthattunk, hiszen 3 találkozó sorsa dőlt el a döntő szettben. Odnoga Mátyás Szegedi Zalánt búcsúztatta, Kovácsfi Barna csapattársát, Dombai Gergőt, míg Csereklye Martin Forgács Bencét győzte le, világbajnokunk Blázsovics Ádám pedig Sipos Árpáddal csapott össze és nyerte meg a találkozót.

Az egyik elődöntőben Blázsovics domináns játékkal győzte le Odnoga Mátyást, a másik elődöntőben pedig talán a torna meglepetéseként Kovácsfi Barna diadalmaskodott korábbi klubtársa felett, így Barna készülhetett a döntőre.

A döntőben Blázsovics végig határozott támadójátékkal lépett fel csapattársa, Kovácsfi Barnával szemben és végül 12:7, 12:4 szettarányokkal megnyerte az 1. fordulót. A bronzmeccsen Csereklye Martin tudta utolsó tartalékait is izzítani Odnoga Mátyással szemben.

A 2. fordulóra október 8-9. között kerül sor, ahol már kialakul a 2022-es teqball világbajnokságra utazó sportolói keret, így érdemes lesz ellátogatni az eseményre, hiszen izgalmas mérkőzésekre számítunk.